Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

ASTROLOJİ EĞİTİMİ ALACAKLARA TAVSİYELER

1-Astroloji gökyüzünü okuma sanatıdır . Olasılıklara dayanır. Çoklu olasılıklardan en doğruyu seçip yorumlayabilmek yılların birikimi , tecrübesi ve bilgisi ile olur. O yüzden eğitim ya da danışmanlık alacağınız kişiyi doğru seçmek en önemli adımdır. Ne kadar çok yetkin kişiden , farklı ekollerden ders alırsanız , o kadar çok bakış açınızı geliştirir ve yorum yapma kabiliyetinizi arttırırsınız.
2-Eğitim alacağınız kişilerin varsa kitaplarını sosyal medya hesaplarını, gruplarını , makalelerini , araştırma yazılarını , ön görülerini inceleyiniz. İnternette dolaşan her bilgiye itibar etmeyiniz .Muhakkak kaynak sorunuz .
3-Astroloji bir , iki yılda öğrenilecek bir konu değildir. En az 4-5 sene hatta daha fazla süre mesai harcamak gerekir .
4-Astrolojiyi öğrenirken mitoloji , astronomi , sembolizm , ezoterizm , okültizm vb disiplinlere ait kitapları da okumak gerekir. Çünkü hepsi birbiri ile bağlantılıdır .
5-Astrolojide sürekli kötü olasılıklara yoğunlaşmak , her olumsuz ve sert açıda , kötü bir olayın olacağını ön görmek çömez astrologların yaklaşımıdır. Halbuki sert bir transit , çok olumlu da çalışabilir. Kişilerin farkındalık düzeyi , çabası , mücadele etme kabiliyeti ve iradesi gibi birçok etken , transitlerin çalışma şeklini etkiler. Öngörü yaparken kesin ifadelerden kaçınmalı ve olasılık ifadeleri kullanılmalıdır.
6-Astroloji gruplarında en sık yaşanan sorun , çok farklı sosyo ekonomik ve kültürel düzeylerden gelen kişilerin , birdenbire aynı dili konuşmaya başlamasının heyecanıyla , ani kaynaşması ve aşırı samimiyet kurmasıdır. Bu tür ilişkilerin sonu genelde kavga ve ciddi fikir ayrılıkları ile biter. Halbuki ilişkilerde mesafe daima iyidir. Satürn neden terazide yücelir bir düşünün. Satürn gibi mesafeyi seven bir gezegenin , ikili ilişkilerle alakalı bir burçta yücelmesi , kalıcılık ve sağlamlık adına destek vermesi boşuna değildir .
7-Astrolojide işin en kolay kısmı temel seviye bilgi gibi gözükse de tam tersidir. Temeli anlamak , kavramak yılları alır. Teknik bilgiler ise iyi ve oturmuş bir temel bilgi varsa , çok daha rahat kavranacaktır .
8-Astroloji öğrenirken yapılan en büyük yanlışlardan biri de , daha konuya tam vakıf olmadan , eşin dostun ısrarını kıramayıp harita bakmaktır. Yarım hekim candan eder , yarım hoca dinden eder misali , haritada birkaç kötü yerleşim görüp , kişi hakkında hemen olumsuz öngörülerde bulunmamak gerekir. Ağızdan çıkan her söz bir tesir ve enerji alanı yaratır. Bu yüzden “ söz büyüdür ve somutlaşmak ister “ ifadesi son derece doğrudur. Karma yaratmamak adına da yorumlarda çok hassas ve özenli olunmalıdır .
9-Astroloji eğitiminde öğrencilerin en sık karşılaştığı sorun gezegen , burç ve evlerin anlamlarını bilmelerine rağmen , bir haritanın tamamına bakıp yorum yapamamalarıdır . Bunun çözümü için de sembollere ve anahtar kavramlara çok vakıf olmak ve çok fazla harita bakmak gerekir .

Onur Güven

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et