Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

RUHSAL ÇALIŞMALARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sevgili Dostlar , yıllardır alt başlıklarda anlattığımız bu bilgileri özelden birden fazla üyenin sorusuyla tekrar ele almak ve yayınlamak gereği hissettim. Soruların ilki ; Ruhsal bir çalışma yapmadan önce nelere dikkat etmeliyiz?

Diğeri ; Bu çalışmaları yaparken fiziksel ve ruhsal ne gibi yan etkiler olur ?

Birinci sorunun cevabı , hem çok geniş hem de çok özeldir. Geniştir , çünkü her ne kadar geçmişten bugüne bu konu ile ilgili son derece fazla Ezoterisyen, Havas alimi tarafından belli başlı şeyler söylense de , bu dünyada aynı prototipte , aynı genotip ve fenotipte insan yaşamaz. Örneğin en çok verilen önerilerden biri ‘hayvansal gıda tüketmemek ‘ veya ‘oruç tutmak ‘tır .Bu tür tavsiyeler ruhsal arınma için iyi olabilir ancak kişi şeker hastasıdır , oruç tutması bu yüzden mümkün olamayabilir ya da kan hastasıdır , vücudunun demire dolayısıyla hayvansal gıdaya ihtiyacı vardır .B 12 , demirin kanda düşmesi ve her şeyden öte hayati amino asitler yani vücudumuz için elzem olan esansiyel amino asitler içeren gıdaların alımında ciddi sıkıntılar yaratabilir. Bunun yerine ben tasavvuf ehillerinin de uyguladığı ve tavsiye ettiği gibi ruhsal arınma sürecinde ‘az yiyin , az konuşun , az uyuyun ‘ diyorum .

Bağırsağın temizlenmesi ve temiz yiyeceklerin yenilmesinden önce, zararlı olanların tüketilmesinin durdurulması gerektiğini ayrıca söylüyorum. Bağırsağın temizlenmeden, mevcut enerjinin düzeltilemeyeceğini sık sık dile getirmiştim .Çünkü temiz olmayan bir bağırsağın seyri suluk da engel teşkil edeceğini alimler de dile getirir. İyi yapamıyorsan , bari kötüyü azalt, hatta terk et ! Terk et ki seni düşüren o husule gelen fiillerin azalsın. Çünkü sen ne yersen ‘o’sun… Yapageldiğiniz fiillerinizde , yediğiniz ,içtiğiniz şeylerin de etkisi hayli fazladır, genetik ve gezegen tesirlerinin haricinde… Bu ,işin fizyolojik yönü. Bu minimum 21 günlük arınma hususuna aşağıda paylaşacağım besinleri ayrıca eklemenizi tavsiye ederim.

Temel altyapıda bu besinler Satürn , Pluto bitkileri olup , halihazırdaki vücut işleyişinizin düzenini ( Satürn ) , komple değiştirmeniz ve dönüştürmeniz ( Pluto ) için gerekli olan enerjiyi vereceğinden son derece önemlidir ve şayet perhiz yapılacaksa perhize, yok sadece hayatımda bulunsun diyorsanız mutlaka günlük beslenme listenize eklemelisiniz… Tüm bu çalışmaların adına genellikle‘ Vaja Pata ‘वाज पता denilir.

Fizyolojik arınma ve detoks için ; incir ,maydanoz , mevsiminde nar ( Pluto ) ; ayrıca soğan çorbası , sarımsak , keçi peyniri , yoğurdu , keçiboynuzu , kestane , ceviz, pancar , rezene , adaçayı , zencefil , tarçın , turp gibi ( Satürn) bitkileri diyetinize dahil edin .( alerjisi olanlar hariç ) Sirkeli suyu hem içerek , hem dışardan kullanabilirsiniz .

Sigara ve alkolden uzak durun . Hatta sigaranın içildiği ortamda dahi bulunmayın .

Bol su içmek önemlidir .Arada yeşil çay ve soda tüketebilirsiniz.

Gelelim işin ikinci boyutunda ‘ Ruhsal Detoks ‘ kısmına ;

Kabalistik ve Swadharmik ritüellerin( Esma/Mantra ,lev , lemud) uygulanmadan önce kişinin belli fizyolojik detoksunun yanı sıra ruhsal detoks yapması tavsiye edilir. Tüm bu verilerin ,Jyotish, Nordik,Greek, Memphis/Sirian – Babil Okültistleri ve Majisyenlerinden , Ezoteristlere aktarıldığı ve oradan günümüze kadar ulaştığı bilinir. Yani temel bilimsel prensiplerin , insan yaşantısı ile entegre olması ve yapılması adeta olmazsa olmazı haline gelmesi , kişinin istikbali ve iyi yaşamı için gereklidir. Kişi, önce kapısının önünü(kendini) temiz tutmalı sonra çevresini düşünmelidir. Kendine hayrı olmayanın başkasına da bir hayrı olmayacağı unutulmamalıdır. Her şeyden önce ‘ Yüce Yaratıcı , kimsenin mühür merkezi değildir. Dileyenin duasını ve dileğini kabul eder, dileyeninkini erteler . Dolayısıyla , bu çalışmayı yaptım , bu öğretiyi hayata geçirdim neden olmadı ? sorusunun muhatabı bir başkası değildir , bu siz ile Yaratan arasındadır .Bazen bir şeyin olmaması , olmasından daha hayırlıdır .Özetle ruhsal olarak ;

-Satya yasasına uygun yaşamak yani etik ve dürüst olmak,

-Duygular bulaşıcıdır .Bu yüzden negatif kişi ve ortamlardan uzak durmak ,

-Zihinsel dinginlik için meditasyon , yoga, nefes teknikleri uygulamak ,

-Yalan ve gıybetten uzaklaşmak , hatta bundan tiksinmek , zaten siz saflaşıp , arındıkça o tür ortamlarda bedeniniz tepki vermeye başlar , duramazsınız , bulunduğunuz yerden hemen uzaklaşma gereğinde hissedersiniz.

– Riya ve çoklu cinsel ilişkilerden (cinsel ilişkilerin evlilik dışı ve bir çok insan ile gerçekleşmesi) kaçınmak .Bu da aurayı kapatır ve bir başkasının karmasını yüklenmenize neden olur. Gereksiz hamallık ve bedel yüklenmeyin ! Bununla ilgili bir diğer yazıma göz atınız ; https://onurguven.org/2019/02/24/enerji-alaniniza-sahip-cikin/

– Radyasyondan kendinizi orgonit ile koruyun , doğal taşlara bakın, onlara dokunun

-Sevgi lisanı ile kendinize ve doğaya yaklaşmaya çalışın, toprağa ayak basın , bir ağaca sarılın ve hissedin .Mutlaka sadaka verin, boşalan kap dolar unutmayın , korunmaya muhtaç hayvanları besleyin !

– Kısır olmayın ! , Kısır yaklaşmayın hiçbir şeye, derinlerine inin, nüfuz edin! Evrensel sistemi ele almaya çalışın.

– Yaratıcıya olan ibadetlerinizi arttırın , iyiliği yayın, dua edin,

-Esma ve mantra çalışmalarında fonetiğe riayet önemlidir .Telafuzun doğru yapılması gerekir .Her harfin ve dolayısıyla kelimenin enerji ve titreşimi farklıdır .Doğru okunmadığında etkisini göremezsiniz .Bu hususa dikkat edin .

İkinci sorunun cevabına gelelim . Fizyolojik ve ruhsal arınma esnasında yan etkiler olabilir .Baş

ağrısı , mide bulantısı , kendini iyi hissetmeme, vücut ısısında değişiklikler , yorgunluk ve çarpıntılar ..Bunların tümü normaldir .Asıl hiçbir etki olmaması sıkıntılıdır .Değişim ve dönüşüm daima sancılıdır .Vücudun yeni frekansa uyumlanma sürecinde tepki vermesi beklenen bir durumdur .Zamanla , süreç bittiğinde bu yan etkiler yok olur .

Son olarak eklemek istediğim bir konu var .Nasıl ki , okunulan ve tekrarlanan Quantsal vibrasyonu yüksek kelimeler , cümleler en kaba tabir ile huy , karakter, yapı , sağlık , psikoloji ve daha da ötesi yaşantıda önce algıyı değiştirerek etki sağlıyorsa , bu neden hücre yapısını da değiştiriyor olmasın ?

Nöronların yapısının değişmesi demek , genotip etkilerin değişmeye başlaması demektir . Beyin , bağırsak hattındaki Vagus sinirinin bununla entegrasyonu ise durumun anlamlandırılmasında farklı bir açıdan da önem arz edecektir. Bu iyi yönde de olabilir , kötü yönde de . Nasıl ki yediğiniz ve içtiğiniz gıdalar sizi hasta ediyor ya da şifalandırıyorsa , süreklilik biçiminde okuduğunuz ‘olumlu ‘dualar , mantralar ya da esmaların sizin gen havuzunuzdaki negatif karmaları / morfik rezonansları önce bloke ettiğini ve buna devam etmeniz halinde ilgili sınavı başka bir metafor ile ya da daha iyisi ile değiştirdiğini düşünüyorum . Bu elbette bilimsel ortamda kanıtlanmış bir şey değil. Ancak bunun böyle olduğunu görmeme neden olan olaylar vuku bulmuştur . Bahsettiğim gibi bu benim düşüncem , kesinkes budur demiyorum , ancak edindiğim gözlemler beni bu şekilde düşünmeye sevk etti.

Esen kalınız…

Onur Güven

One thought on “RUHSAL ÇALIŞMALARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  1. Sayın Güven bana ilginç bir dinginlik geliyor eskıden uykum gelirdi yatardım şimdi öyle oturuyorum bir müddet ama çok mutlu hissediyorum kendimi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et