Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

VENÜS ÜN YETERSİZLİĞİ ve JÜPİTER İN ANLAŞILMAZLIĞI

Bir doğum haritasında sert psikodramalar gördüğümde bunların yansız kalması ve ehlileştirilmesi adına Jüpiter veya Venüs enerjilerinin doğru çalışıp çalışmadığına da bakarım. Burası çok ilginç , hemen hemen tüm eril ve dişil harita arketiplerinde dikkat çekici bir Venüs yetersizliği var. Neden genel olarak Jüpiterin de efektif olmadığı ortada ! Nasıl olsun ki ! Aşağıyı dikkatle okuyun lütfen.

Aslında Venüs ü anlamadan , yaşamadan Jüpiteri anlamak da zordur. Şimdi bazıları diyebilir, o kadar bilge ve bilim insanı zorluklar ve sert deneyimler ile topluma bir çok şey kazandırabiliyor. Bu Satürn formudur , Jüpiter değil!

Jüpiter, genişleyerek/ jovial(keyif alarak) bilgeleşen bir eylem gezegenidir , Satürn gibi daralarak değil! Tüm bir hayat , eskiden beridir söylediğim gibi doğru zamanda genişleyebilme ya da daralabilme öğretisi üzerine (majör zaman yöneticileri) kuruludur. Bunların yetersizliği veya aşırılığından dolayı toplumlarda mental ve fiziksel rahatsızlıklar, yetersizlikler , sosyokültürel sorunlar oluşabilmektedir.

Jüpiter in fazla anlaşılamamış ve idrak edilememiş olması bu topraklarda olağandır. Jüpiter in bilhassa yukarıda saydığım iç ve dış dengesini merkezlemek , algılayabilmek için hakkıyla bir akademik eğitim, seyahat edebilmek , yeni kültürlerle kaynaşabilmek , lisan konuşabilmek, dinsel hoşgörü, toplumsal anlayış , yardımlaşma ve elbetteki bunları gerçekleştirecek refah oldukça önemli !

Jüpiter in sadece dışa doğru bend olan (meta) refahı ve zenginliği yöneten tarafına tutunulup, bilgelik/ bilginlik, akademik pozisyonları elimine olduğunda ,hedoni ve madde ile keyif almak isteyen bir sosyolojik yapı oluşabilir. Jüpiter in gerçekten ne anlama geldiğini öğrenebilmek ve idrak edebilmek(Jovial/ Guru) için öncelikle madde deneyimlerinin tamamlanması ve bunun boşunalığının veya faydalarının bedensel ve ruhsal düzeyde pekişmesi gerekebilmektedir. Ancak bunun için Venüs deneyimlerinin de yaşanması zorunludur.

Dolayısıyladır ki Venüs , integratif olarak Balık(Jüpiter) da yücelir. Venüs ü doğru yaşayabilmiş, mutmain olmuş toplumlar , Jüpiter in nüvesini , enerjetik formunu yer kürede daha efektif yaşayabilmiş , kendilerini, çehrelerini de aydınlatabilmiş ve idrak edebilmiş yapılar olacaktır.

Onur Güven

One thought on “VENÜS ÜN YETERSİZLİĞİ ve JÜPİTER İN ANLAŞILMAZLIĞI

  1. Çok güzel anlatmışsınız…. Ben de bakmaya çalışıyordum bu açıdan lakin izahatını bulamamıştım… teşekkürler….

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et