Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

JÜPİTER KOÇ ve BOĞA SÜRECİNE DAİR

Jüpiter Koç burcuna tekrar dönüyor. 20 Aralık dan 16 Mayıs 2023 e kadar Koç burcunda ilerleyişini sürdürecek. Koç burcundaki Jüpiter , doğum haritasında kardinal aksta (öncü burçlar ) bilhassa ay / yükselen , stelyumları olanlar için yayılmacı, eksikliklerini abartan ve büyütebilen ancak çare de bulabilen, olumlu yönüyle , geçmişte ekilen iyi tohumların ürün verdiği , hayatınızda amacınızı ve bilgeliğinizi fark etmenizi sağlayan gelişmeleri görmenizi ve değerlendirmenizi de elbette sağlayabilir.

Jüpiter ile ilgili ara ara çok fazla yazdığımdan dolayı ayrıca bir makale yazma gereği hissetmemiştim. Ancak , son zamanlarda Jüpiter ile ilgili yine alakası olmayan ve her sene şişirilip , abartılan parametreler gündeme gelince tekrar birkaç kelam etmek istedim.  Jüpiter i her zaman eline istediği her şeyi büyütebilecek bir büyüteç verilen bebeğe benzetiyorum. Muazzam bir güçtür ancak farkındalığı düşük , algı sorunu olan ya da cahil birey ve toplumlarda oldukça yıkıcı tesirleri olan bir kuvvettir.

 Koçtaki Jüpiter ise gelişmiş bireylerde bilgelik ve cesaretin harmanlandığı , yapıcı tesirlere neden olurken , gelişmemiş birey ve kitlelerde , kadın erkek ilişkilerinde katastrofik , yakıcı tesirlere neden olur ki bunu gelişmemiş, erginleşememiş toplumlarda oldukça rahat görebiliyor, deneyimleyebiliyoruz.  Jüpiter özünde bilgelik ateşidir ancak bilgelik yoksa yıkım ateşidir.  Üstelik Koç burcunda Mars tarafından dispoze edildiğinde bu durum oldukça gerginliğe de neden olabilir.

Bilhassa geçmiş olduğumuz yazılarda da bahsetmiştim. Biz , ülke olarak Jüpiter i çok anlayamayız. Jüpiter i sağda solda anlatanlar aslında olduğu gibi farkında olmadan dikkat edin hep Venüs’ü anlatır ! ‘’Hayatınızın işi , aşkı , evliliği , hediyeleri, fırsatları geliyooor’’vb yorumlar yapılır. Jüpiter yanına geldiği gezegen tesirlerini büyütür evet ancak ana tanımlaması bu değil! Jüpiter , bilgelik , umut, akademik başarı ve bilgelikten gelen refahın gezegenidir.  Kabala da Chesed küresi ile açıklanır ve Geburah yani Mars ile paralel bir kontağı vardır(birbirlerini yormazlar) Çünkü , Mars taki arzuları harekete geçirme prensibi ile Jüpiter in yüksek çoğalma, dölleme enerjisi(bknz Zeus) birbirini nötürlemez. Jüpiter aynı zamanda üreme ve çoğalma ile ilgilidir .

Bu süre zarfında çocuk sayılarında artış ile beraber boşanmalarda da çoğalma görülebilir(Koç- Terazi aks) Bunun da nedeni, dişil arketiplerde ki ”daha iyisine ulaşma ve kendi değerini fark etme”(hypergamy) isteği öngörülebilir. Bu biraz Venüs arketiplerine de girdiğinden dolayı burada kesiyorum.

Biz toplum olarak Jüpiter konularına(olumlu taraflarına) çokta fokus olabilecek durumda olamadık. Bunda hakkımız da var. ‘’VENÜS ÜN YETERSİZLİĞİ ve JÜPİTER İN ANLAŞILMAZLIĞI’’ adlı makalemde buna değinmiştim. Dileyenler okuyabilir.  16 Mayıs a kadar farkındalık odaklı adımlar ve girişimlerde bulunmanızı öneriyorum.

 Jüpiter dinamiklerinin en belirgin görüldüğü ülke toprakları ABD dir . Her yer geniş ve yayvan , insanlar büyük , evler ve arabalar büyük ‘ size’ odaklı bir yaşam söz konusu ve bu yayılma dünyanın her yerine doğru gerçekleşmiş durumda (bilimsel ve ekonomik / $) evsizler sorunu da söz konusu . Ancak bu ayrı bir sosyolojik durum. Orta doğu toplumlarında ise Jüpiter in daha yıkıcı ve farklı bir yüzü hakimdir. Genel olarak toplum refahı ve bilgeliği ile de yakından ilgili olduğu için , bizdeki tanımlamaları Venüs ile karıştırılmaktadır. Venüs ün tanımlamaları biz de yanlıştır. Venüs, çiçek, böcek, sevgi gezegeni olarak bilinir. Ancak bu da karıştırılır , halbuki hiç alakası yoktur ancak bu da ayrı bir konudur.

Jüpiter , 16 Mayıs 2023 de Boğa burcuna geçecek ve 2024 ün 26 Mayısına değin burada kalacak. Bu noktada bilgelik ve cesareti olumlu alanda kullananlar , somut neticeler alma adına fırsatlar ile karşılaşabilirler. Bilhassa transit kuzey düğüm ve Uranüs ün Boğa sürecinde bunun derslerinin de iyi alındığını düşünüyorum.

Jüpiter yine de doğum haritasında öncü ve sabit burçlarda planetleri, ay ve yükseleni olanlar için bazı ferahlatıcı alanlar açıp bunu daim hale getirecektir kuşkusuz. Ancak bunları yaparken , bazı bilgeliklerin ya da erdemlerin de gelişmesini bekler. Burada en çok dikkat çeken husus ise, insanlara, yaratılanlara saygılı olmak zarar vermekten  sakınmaktır.

Onur Güven

Onur Güven – Ezoterik Jüpiter 1-2( temel ve ileri seviye)

Onur Güven – Kabalistik Jüpiter

Abgarian, Almara (21 Oct 2018). “What is hypergamy and are some people prone to it?”metro.co.uk. Retrieved 2 July 2019

Cashdan, Elizabeth (1996). “Women’s Mating Strategies

One thought on “JÜPİTER KOÇ ve BOĞA SÜRECİNE DAİR

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et