Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

SATÜRN OĞLAK BURCUNDA

SATÜRN OĞLAK BURCUNDA

Satürn Döngüleri 28 -29 yaşı beklemez. 7 ve katlarınca çalışır.  ( 7-14-21-28 ) Şayet natal haritada ,Satürn debilitated – zararlı- güçsüz  ise kendi orjin döngüsünü bekler 28,29 … Kişi o zamana kadar Satürn enerjilerini tatmamış olabilir. Satürn güçlü bir durumda ise bu da orağın daha doğar doğmaz biçmesine( 7 lik döngüler )  neden olur . İlk Satürn döngüsüne gelene kadar bu süreç devam eder. Satürn 2,5 yılda bir burç değiştirir . 7,5 yıl sonra kare yapar, 14 yıl sonra ilk karşıt.  28 küsür yıl sonra yaklaşık olarak doğduğumuz yere gelir . 28 yaşındaki ilk döngü Satürn ü haritasında zayıf olanların yaşadığı evredir.Satürn doğum haritanızda eğer karakter ve doğasını engellenmeden sergileyeceği bir yapıda ise 14 yaşında bu deneyimi yaşarsınız. Aynı şey diğer gezegenler içinde geçerlidir.  Dolayısıyla klişe ve kemikleşmiş yorumlar her zaman doğru olmayacaktır. Haritalar özgündür.

Satürn   Pan ile ilişkilendilirilir.  Pan , hayvani içgüdülerin ve şehvetin tanrısı olarak görülür. Kızları, erkekleri kovalar, yeryüzünde paniğe neden olurdu. Panik kelimesi de buradan gelir. Cinsel olarak güçlü dürtüleri olan bir tanrı idi ve bu şekilde tasvir edilirdi. 21 Aralık da başlayan Kış Soltisti tüm dünyada şenliklerle kutlanır ve buna Saturnalia Festivali de derler. Bu festivalde herkes bir güzel dağıtır ve eğlenir. Bu festival ilk önce 3 gün, sonra haftalara yükselir. Bu dönem , dünyanın düzeninin tepetaklak olduğu bir dönem olarak adlandırılır. Antik yunan da Satürn e damonium – demon denilmektedir. Satürn ün zodyakta bir turunu tamamlaması tam olarak 29,5 yıl sürer.  12,5 ayda  bir kez olmak kaydı ile 4,5 ay geri harekete girer(retro).Satürn ileri hareketteyse yeni seçimleri gösterir. Retro ise çıkacak sınavlar karmik zorluklara neden olabilir. Satürn ileri hareketteyse yeni seçimleri gösterir. Retro ise çıkacak sınavlar karmik zorluklara neden olabilir.

Satürn Yay burcunda tam özelliğini göstermedi ve genellikle bizim yansıma prensipler olarak nitelediğimiz – Antiscia – Oğlak burcu gibi de çalıştı. Bu dönem zarfında herkes çeşitli karmik sınavlar, iş, okul, evlilik, sağlık sorunları yaşadı.  Diğer yandan göçmen sorunları , yabancılar, hak, hukuk, adalet temaları da bir güzel işlendi. Şimdi Satürn kendi burcuna ilerliyor . Satürn ün en büyük sınavı ; YETERLİLİK tir. Yeterlilik her nevi yerini bulmalıdır Ancak bu olumsuz bir şey değildir. Bilakis iyi bir şeydir. Yeterli güç, yeterli bilgi, yeterli olgunluk, yeterli stres vs. Bu yeterliliği yıllarca yaşamış ve karşılamış olanlar için bu olumlu bir süreçtir.

Bilhassa 24,25 Aralığa kadar sürecek olan bu dönem İkizler, Yay , Başak, Balık burçlarında görünümleri olanlar, Güneş, Ay, Yükselen burcu bu grupta olanları birincil derecede  etkileyecek karmik ödül , zorlukların açılması, bazı önemli girişimler açısından destekleyici niteliktedir. Sadece Neptün ün dolunaya sert açı yapması, karmaşıklık, bulanıklık daha da doğrusu yanlış anlaşılmalara açıklık getirecektir. Önemli projeler, toplantılar, sunumlar , organizasyonlar öncesinde dikkat edilecek şey verilerin tekrar gözden geçirilmesi bilgisayar kayıtlarının yedeklenmesi olacaktır.

Onur Güven

Kaynaklar;
Diotima (2007), The Goat Foot God, Bibliotheca Alexandrina.
Malini, Roberto (1998), Pan dio della selva, Edizioni dell’Ambrosino, Milano
“The Law of the Convoluted Revolution of the Forces Symbolised by the Four Aces Round the Northern Pole”)
Manilus – Astronomica.
Firmicus Maternus, Ancient Astrology, Theory and Practice: Matheseos Libri VIII, Noyes Press, Park Ridge, New Jersey, 1975.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et