Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

ZUBEN EL GENUBİ: ZORLUK MU ? ÖDÜL MÜ? (Peras pera Ad Astra)

5 Haziran da ele aldığım konuyu buradan da teferruata girerek yayınlama gereği duydum. Çünkü bu konuda oldukça bilgi kirliliği oluşmuş. ’’O kadar araştırmadan kopyala yapıştır bilgiler veriliyor ve koyuluyor ki. Hangi birisini düzeltelim inanın bilemiyorum. Bunlardan birisini düzeltiyorum . Zuben el genubi sanıldığı gibi vahşet , lanet Yıldızı değildir!.

Zuben el genubi, (Al Zubana al akrab/ Güney scale) Aslında zebun edici anlamına da gelir. Akrep in zebun edici halinin ne olduğunu bilemeyenler , vahşet ve ölüm saçan Yıldız olarak anmışlar. Peki öyle mi ? Hiç alakası yok. Bilakis doğum haritasında olması kişiyi çok ama çok şanslı ve kudretli yapıyor. Serpent gruplarının bir özelliği bu. Akrebi , Yılan dan Kartal a çıkarır .

Akrep Sabit yıldızları arasında en yoğun güce sahip olan yıldızdan birisidir. Bir kişinin doğum haritasında Ay, Pluto , Güneş ile kavuşuyor veya köşe evlerde duruyorsa ; büyük güç ve bolluk , refah ve manipülasyon gücü getirebilir. Bu yıldız ın bir özelliğide kötü durumları durdurucu etkiler vermesidir. Yani aleyhinize açılan tüm propagandalar , durumlar hep sizin lehinize işler , sizi besler ve karşı tarafın mahvına veya çaptan düşmesine neden olur. Zuben el genubi , büyük şans ve yüksek maneviyat ile de ilişkilendirilmektedir.’’ Dolayısıyla sorun yıldız da değil onu duygusal sebeblere dayanarak yorumlayan sözde yorumcularda.

Sabit yıldızlar ile ilgili ilk bilgiler M.Ö. 250 ́de Kadim Yunan da Timocharis ve Aristyll tarafından yapılmış daha sonra da Hipparch ve Ptolemy ise astronomic almanakları yürürlüğe koymuşlardır. Yani Sabit yıldızlar John, Kâsım , Ahmet , Hans ın tekelinde değildir. Kaynakları kadimdir. Yıldız adlarının geldiği yer Bab: Kapı, İll : Ulu… Yani Ulular Kapısı ‘ dır. Burada referans Güneş Sistemi gezegenlerinin yıldızlarla oluşturduğu konumların yorumlanmasıdır.Bunun için de özel astronomik almanaklar kullanılmıştır.Reinhold Ebertin ve Georg Hoffmanna gore bazıları etimolojik farklılıklara uğramış arapça – persçe adlara girmiştir.Sabit Yıldızlar, dünyamıza göre, Güneş Sistemi etrafında dönmedikleri için, sabit yani durağandırlar. 70 yılda 1 derece yıldızın yönüne göre yer degiştirirler .Yıldızlar Kadir yani Magnetute değerleri ile listelenir. Birinci kadirde olanlar, güçlü ve etkilidirler. İkinci kadir / magnitute olanlarda etki ve güç azalır ve bu azalış 4. düzeye kadar sürer. Ancak 5. düzeyde olanla Nebulalar-Bulutsular çok parlak ve güçlüdürler. (Plaides veya Orion gibi) Bulutsuların etkileri Astroloji ́de planetler kadar önemlidir. bulutsularda orb 2 derecedir…(Onur Güven eğitim notlarından)

Dolayısıyla zuben el genubi gibi başka serpent grupları da , zorlukların yükselişler ve büyük güçler ile ödüllendirilmesini müjdeleyecektir. (per aspera ad astra)

Onur Güven

4 thoughts on “ZUBEN EL GENUBİ: ZORLUK MU ? ÖDÜL MÜ? (Peras pera Ad Astra)

  1. Hocam bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Akrep burcuyum doğum haritamda 6 noktada akrep burcu bulunuyor. Yazınızı okuduktan sonra Solar Fire programından baktım

    3 noktada ZUBEN ELGENUBI Positive social reform (1 Güneş konumu 2 Merkür 14 dereceler)
    1 noktada ZUBEN ELSCHEMALI — Negative social reform

    bulunuyor. Bu konumları nasıl değerlendirebilirim. Yazdıklarınız büyük oranda var diyebilirim. Bu konumların enerjilerini artırma imkanımız var mı yoksa herşeyi doğal seyrine bırakıp sadece sabır mı göstermemiz gerekiyor?

    1. Benim doğum haritamda Merkür ve Uranüs zubenel genubi ile kavuşumda bu beni korkutuyor açıkçası

  2. Kaç yıldır arama motorundan onca bakınmama rağmen bu bilgileri yeni görmek, bana geç gelen bir rahatlık hissi verdi. Haritamda 7. evimde ağırladığım Satürnüm ile kavuşan Zuben el Genubi ile Plüton ve Marsım da mevcut ve bu nisan ayında Plüton-Plüton karesini yaşayacağım. Korkunun ecele faydası yok diyordum kendi kendime. Ama açıkçası teslimiyet sergilemek de güzeldi…

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et