Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

OKÜLT ASTROLOJİDE METİS ASTEROİDİ

Kadim sanskritçe de matti ”MA” kökünden türer. Bir bakıma da Dr. Jekyll ve Mr. Hyde ı hatırlayınız. Aynı zamanda bu Taht Oyunları (game of thrones)dizi serisinde de işlenilen bir tanımdır. Çok yüzlü tanrı olarak geçer. Bu bir nevi kılıktan kılığa girmek ve arkadan nifak sokmak ile alakalıdır.Kadim greek mitinde Metis Okeanos ve tetis in kızıdır .Tanrıça(Goddess )olarak bilinir .Tanrıçalar içinde genelde Jüpiterden aldığı etki ile ( Zeusun ilk eşi) himmeti ve yönelim gücünü temsil eder .Aynı zamanda Athena nın annesidir. Zeus un aynı zamanda kronosu kusturmak tüm kardeşlerini esaretten kurtarmak için metisden yardım aldığı rivayet edilmektedir. Zeus un Metisi yutması olayı da Jüpiter in egzacere , büyütme olayının bir parçası haline gelmesi de ayrı bir konudur.Bazı görüşlere göre Metis ilahi hikmet ve bilgeliğin tasviri haline gelmiştir.

Metisin sembolü ‘ Su’ dur.Bir kaç sembolü daha da vardır ancak en barizi su dur. İkincil olarak daire dir.Aynı Zamanda Metis asteroidi Jüpiterin uydularından birisidir .1979 da voyager 1 tarafından keşfedilmiştir.Çapı 40 km dir. Jüpiterin çevresini 7,1 saatte dönmektedir.Kadim Grekce de metis kelimesi bilgelik anlamlarına da gelmektedir. Üstün akılla eş değer tutulduğuda varsayılır.Astronom Andrew Graham tarafından Nisan 25, 1848 de keşfedildi aslında…

Şimdi gelelim doğum haritasındaki özelliklerine;Doğum Haritanızda Metisin bulunduğu burç ve de ev yerleşimleri kalleşliğin ve düşmanlığın , arkadan iş çevirmenin, nifak , haset ve kindarlığın nereden geleceğini vurgular.Bu asteroid haritalarda ,kandırılma, dedikodu, haset , fesatlıkla da ünlüdür.Işıklar ( Güneş ve Ay ) ile etkileşimi varsa kişiliği de olumsuz yönde etkiler .Travmatik aile hayatı çocukluk ya da morfo genetik kayıtlardan gelen problematik etkileri de açıklar . Bilhassa ay ile kavuşumlarında çok dikkatli incelenmelidir. Klifot bir ruha mı ,zafiran bir ruha mı sahip olunduğunun görüldüğü kombinasyonlardan birisidir.

Zafiran/ Klifot; Birisi gücün yapıcı tarafını kullanan güç, diğeri ise yıkıcı tarafını kullanana güç. Bu konularda asteroidlerin galaktik vibrasyonlar ile ele alınması çok şeyi gösterir ki bu daha okültizmin çalışma sahalarından birisidir. Mesela Metisi Ay ı ile kavuşan bir bireyin, ayı nın durumu ve açıları ya da ev yerleşimlerine göre etkileri çok bariz açık verir .Burada bireyin akaşik kayıtlardan getirdikleride rahatlıkla görülür .Ancak burada salt harita yorumu değil aynı zamanda okült bilgide güçlü olmalıdır ve yine bu sayede medyomik (yom- ışık zeka)etkilerinin de kudretli olması gerekir ki yorum yapabilsin,haritayı okuyabilsin.Tekniğin üstüne çıkmak için okült gücü kullanmalıdır.Güneş ile kavuşumu ya da karesi ise daha tehlikeli olabilir .Bilhassa ev yerleşimi çok önemlidir.Etkinin geldiği alanı vibretik ve ampirik deneyimler ile daha bariz açığa vurur .Güneş ile sorunlu etkileşimlerinde kompleksli ve kindar bir kişilik geliyor demektir .

Metisin ışıklar ile uyumlu olması çok önemlidir .aksi halde yıkıcı ve vurucu çalışır.Gezegen kavuşumlarında çok dikkat edilmelidir. Bunları not alınız.Bilhassa, Satürn, Mars gibi malefikler ile kavuşumlarına çok dikkat ediniz .Diyelim ki transit mars ya da büyük köpek denilen Satürn natal metisinizle kavuştu diyelim , karşıt kutbdan lanet ve kahır ışınlarına maruz kalırsınız .Kara büyü, şeytani ve habis etkilere açık olursunuz .Bu elemental saldırılarla da olur insanlarla da olur o yayını dalga boylarını herkes alır ve size karşı cepheleşir .

Şimdi yazacaklarımı bir kenara yazın;

Malefiklerin natal metisinizle kavuştuğunda ya da karşıt açı yaptıklarında bu etkiyi nötralize etmek için o süre zarfında ‘ siyah ‘ giyin ve cebinizde bir obsidyen bulundurun .Obsidyeni sabah sol elinize alın ve üzerine ‘sekmeth sekmeth sekmeth'(Sekhmeti ayrıca araştırınız) diyin, ardından iki elinize alın ve avucunuzda birleştirin…Ve bu cümleyi 9 kez tekrarlayın. ”ya kahirü zül batşiş şedid ”(Esma-i İdrisiyye)metisin sayısı 9 dur.Bu etki ile korunabilirsiniz .Melek Uriel in duası denilir. Uriel in duası budur ve bu sayede gücü ile eşyayı zapt eder. Metis etkilerine bununla karşı koyarsınız. Ancak bunun 9 kez okunması yeterlidir. 9 dan fazla okununca harab edici ve yok edici güç devreye girer ve bu da zulümdür. Zulmedeni Allah sevmez bunu unutmayın .Karşıdaki ne olursa olsun kimseye bunu yapamazsınız ister elemental ister başka bir şey. Okült bilgiyi asla yıkıcı kullanmayın .Yoksa size döner .

Şimdi horoskopunuzda 8.ev yerleşimi var diyelim; 8. ev de malefik besleyici bir ev değildir.Metis de burada diyelim .İşte burada çok dikkatli incelenmelidir. Çünkü girdiği ev çöp bir evdir. Gücün ve iktidarın yıkıma uğradığı zillet evidir. 8 ve 2.evde metis zararsızdır . 8 de güçlenir 6 da tahrip edici çalışır .Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Mesela diyelim 11.evinizde; Arkadaşlardan ve gruplardan kazık ,arkadan iş çevirme bilhassa yüzünüze gülen ancak arkadan iş çeviren dedi kodunuzu yapan çok sahtekar arkadaşlarınız var demektir . Velhasıl kelam; size, yaşantınıza , hayallerinize ve dileklerinize(11.ev) ‘kastı’ olan harika bir sosyal çevreniz var demektir. Çok dikkat etmeniz ve kendinizi kollamanız gerekir.Evler çok önemlidir.

21-22-23 ve 4-5-6 gibi dereceler çok tehlikeli derecelerdir . Ev konusundan başka bir örnek verelim .Diyelim ki 5.evinizde metis var. Nur topu gibi evladınız olmayabilir .Çocuk yaparken 10 kere düşünün derim, hatta bana kızacaksınız belki ama çocuk yapmayın ! Bir de aldığı açılar da sıkıntılıysa üstelik satürn ya da pluton gibi ağır abilerden yıkıcı etkide alıyorsa doğacak çocuğunuz bir lilith tohumu olabilir.4.ev de morfogenetik bir araştırma yapılmalı… Muhtemelen aile ve köklerden gelen kindarlık ve düşmanlıklar var. Kan davası bile olabilir ya da atalardan bir ah alma …7.ev e gelelim .7.ev herkesin bildiği gibi açık düşmanlıklar evi olarak da bilinir ve buraya metis gibi bir belanın gelmesi demek bariz hainlikler ve kalleşlikler ile kişi mücadele edecek demektir. Bunu hayatınız boyu bir uyarı haline getirmelisiniz.Avukatın rakibinizle yapacağı iş birliğinide 7 ve 9.ev etkileri gösterir.Bunun gibi örnekler çoğaltılır .Kısacası Metis in bulunduğu burç hatta daha da belirgini bulunduğu ev kalleşliğin ve sahtekarlığın nereden geleceğini vurgular. Düşmanlık ve hasete karşı korunmanız gereken yeri gösterir. En güçlü göstergedir ve bu konu hakkında bunu söyleyebilirim .Ancak şu unutlmamalıdır ki doğum haritası bir bütündür. Tek başına metise bakarak elbette yorum yapılmaz ancak yine de konuyu ana hatlarıyla belirleyecektir.Güneş -Jüpiter etkileşimi zayıf ise haritada metise daha çok dikkat edilebilir ,ehemmiyet gösterilebilir.Bir – yedi aksını da tetikleyecektir. Sadece birinci ev olarak almamalıyız.4.evi ben morfogenetik kodlamalarla daha çok bağdaştırıyorum .11.evde metis gruplara arkadaşlıklara çok dikkat edin . Mümkünse gruplardan uzak durun derim .

Korunma olarak öncelikle metisinizin bulunduğu burç ve evi iyi bilmelisiniz.Diyelim ki Güneşiniz ile Jüpiter arasında kurtarıcı açılar yok .Yani sextile trine vb .peki nasıl korunacaksınız … Bu tür düşmanlıklardan ya da negatifliklerden…Şimdi bunu not alın ve size özel bir majik teknik vereyim.

Diyelim ki Metisiniz hava elementinde ya da bu ev yerleşiminde .Metis Terazi burcunda ise burayı daima güçlü tutmak için ya da bariz bir malefik etki geldiğinde korunmak için Kova ve İkizler ya da Yay ve Aslan burcundan bir kombinasyon yapıyorsunuz .Esma olarak örneklendireyim . ‘Hayy’ . HA KÖKÜ HAVA İLE BAĞDAŞIR. Bu esma Kova da olanlar için malefik etki geldiğinde koruyucudur.Ancak siyah koruyucu kabul edilir .Hava elementi olanlar bunu kullanabilirler .

Toprak ta ise AZİZ ‘ İZZ KÖKÜ TOPRAK İLE BAĞDAŞIR

Su da MUHYİ ‘ HY KÖKÜ SU İLE BAĞDAŞIR

Ateşte CEBBAR ‘ AR KÖKÜ ATEŞ İLE BAĞDAŞIR.

Bunların her biri kendine göre etkilidir. Ev sistemine göre değişirler . Harita topyekün incelenmelidir ki sonuç başarılı olsun. Tabi burada bu pek fazla mümkün olmayabiliyor .Ay Düğümleri ile bağlantısı şu yönde olabilir. Metis güney ay düğümü ile kavuşum yaparsa karmadan getirilen bazı sorunlara neden olabilir . Kuzey Ay düğümüne gittikçe birey metis etkisizleşir .Kuzey Ay Düğümüne gitmeye çalışın, gitmeye çalıştıkça haritada ki problematik ve de negatif blokajlar kendiliğinden imha olacaktır. Kuzey Ay Düğümünüzün gereği neyse onu yapmak için azim irade ve var gücünüzle gitmeye çalışın ve zaten kendinizi yürüyen merdiven de bulduğunuz alandır .Siz yürüdükçe koştuğunuzu farkedersiniz. Metis asteroidini, solarfire , astro.com ya da aşağıda verdiğim linkte bulabilirsiniz. Asteroid numarası 9 olarak geçmektedir. Esen kalınız…

Link; http://www.neoprogrammics.com/de405_usno_ae98/AE98_Metis.php

Onur Güven

2 thoughts on “OKÜLT ASTROLOJİDE METİS ASTEROİDİ

  1. Metis astreoidi yazınız oldukça güzel emeğiniz için teşekkür ederim.Benim natal haritamda Metis Güneş ile tam partil kavusumda ve 4.evdeki akrab kavusumlu Uranüs’den sekstil açı almakta.Kucuk de olsa fikrinizi belirtirseniz sevinirim.Baska bir açısı yok bu kavusumun fakat Güneş in uzak açı ile de olsa Plüton ve Jüpiter ile kare açısı mevcuttur.

  2. Onur Hocam en kısa sürede Okült Astroloji dersinize kayıt yaptırmak isterim

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et