Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

SORULARA YANITLAR BÖLÜM 2

Sorulara yanıtlar dizinine yoğun talepler üzerine devam ediyorum. Sorular , kişilerden izin alınmak sureti ile isim verilmemek kaydı ile bütüne faydalı olmak adına paylaşılmaktadır.

Soru 1 ) Merhaba Onur bey , antika eşya merakım var ve evim neredeyse bunlarla doldu . Ancak bir kaç senedir özellikle odamda uyuyamıyorum, sanki üzerime bir ağırlık çöküyor ve kedim(yıllar önce kısırlaştırıldı) gecenin bir vakti kalkıp haykırır gibi miyavlıyor. Bir yazınızda eski eşya bulundurmayın diyordunuz . Öneriniz nedir ?

Cevap : Merhabalar , evet bundan çok önce bahsetmiştim. Güvenmediğiniz , aranızdaki bağlantıyı ve astrolojik verileri tam etüt edemediğiniz , bağınızın olmadığı insanlardan gelen eşya ve hediyeleri kabul etmemeniz yönünde. İkinci el eşyaların zorunluk olmadıkça alınmaması hususunu dillendirmiştim. Ancak ne yapalım ikinci el araba da mı almayalım Onur hocam ? diyenler oldu. ikinci el olayında şöyle bir mantık oluyor. Kullanan kişinin aurası ve simbiyotik enerjisi o materyal üzerine geçiyor. Ve arındırılması zaman alabiliyor. Çünkü o alanda bazı negatif veya pozitif (buna itirazım yok) tulpalar (materyal enerji topları ) ve ‘ortam sakinleri’ meydana geliyor. Bahsettiğim gibi bu iyi de olabilir kötü de. Şayet enerji alanının temizliğine , korunaklılığına güvendiğiniz bir insansa sorun yok .Bunları hiç hesap edemiyorum, aklım almıyor diyorsanız , astrolojik olarak bu durumu Jüpiter , Venüs saatlerine denk getirerek alışveriş vb yapmaya çalışın.

Soru 2) Selam , Doğum haritamda çok fazla sert ve zorlu açılar var , hayatım her yönden(ilişki , kariyer , üniversite , para ) zorlu geçiyor. Akrep stelyumum var ve Mars ım da Koç burcunda. Ne yapabilirim?

Cevap : Doğum haritasında Celâl sütunu dediğim bir yapı var. Genellikle, Kova , Akrep , Koç ve Oğlak burçlarına haiz unsurlarla(stelyum, pre natal yapı , Ay ve Asc) dünyaya gelenlerin hayatlarının ilk devrelerinde (farkındalıklı bir bilinç ise) kısıtlanmalar, zorluklar , aşağılanmalar , yokluk vb çok olur. Tüm bunlar o kişide aslında vurucu ve yakıcı enerjilerin tezahürüdür. Buna tasavvufi jargonda celâli isimlerin açığa çıkması denilir. Marsiyen enerjiler Venüs ile teskin olacaktır. Tavsiyem ilginizin bir bandını ezoterizme vermeniz ve Venüs saatinde olumlamalar yapmanız , Celâl sütununu dengelemeniz yönünde olacaktır. Yaşantınıza dikkat etmeyi unutmayınız !

Soru 3)Selam Onur kardeşim , çektiğiniz ilahi isimler ( Esma-ül-Hüsna ) sınav konusu olarak hayatınıza girer diyorlar , bu doğru mu ?

Cevap: Hem doğru hem yanlıştır. Bununla ilgili web sayfam ve gruplarda oldukça geniş bir yazı dizini koymuştum. Okumanızda tekrar fayda var. Esma-ül-Hüsna dan herhangi bir
İsim okunmaya başlanmadan önce şayet doğum haritanın çıkarılması ve yorumlanmasına imkan yoksa da kişi Celâl(destructive) Kemâl (perfection) polariteye hâiz olmayan sadece Cemâli yani yapıcı ve olumlayıcı(constructive) polariteden isimlerle yaşantısına devam etmelidir. Şayet böyle yapmazsa , hayatında yapa geldiklerine göre temizlenme adına sert bazı deneyimler yaşayabilir. Bundan dolayı kitleleri yıllar önce ben ve benim gibi insanlar uyardılar.

Soru 4)Malefik etkili gezegen ya da sabit yıldızların sembollerini , taşlarını takmak bela ve uğursuzluk getirir mi ?

Cevap: Bu doğum haritasına göre değişkenlik arz edecektir. Öncelikle bazı terimleri mecburen kullanmak durumundayım çünkü terminoloji bu şekildedir. Bazen güçlü bir Malefik zayıf bir Benefikten daha iyidir. Çünkü üretmiş olduğu men edici(Satürn) ve def edici (Mars) enerjiler saldırı yapacak olan şer odaklarına karşı geri püskürtücü olabilir. Dolayısıyla bu kavramlar haritaya göre değişkenlik gösterecektir.

Soru 5)Taşların sadece Asc yöneticisine göre takılması hususuna ne diyorsunuz ?

Cevap: Bu temel ve sağlıklı bir bilgidir. Auranın korunması, dışarıdan gelebilecek sert enerjilere karşı destekleyici olduğu kabul görmüştür. Tene temas halinde veyahut daha çok çevrede bulundurulmasında bir sakınca yok. Ancak , bilhassa her taş tene temas halinde takılmamalıdır. (Bazı zamanlar önerilenler haricinde ) elbetteki doğum haritasına göre önerilen taş en sağlıklısı olmalıdır. Ancak buradan ‘benim Mars ım retro ve Yengeç, ben kırmızı mercan takmalıyım ‘ gibi bir durum asla çıkmamalı!

Soru 6) Değerli kardeşim Merhaba , seni yıllardır takip ediyorum. Paylaşımlarından istifade ediyor ve saygı duyuyorum ancak diğer takip ettiklerim haftalık burç yorumu yapıyor ve dizin hazırlıyor , sen neden böyle bir şey yapmıyorsun ? Biz de bakış açından istifade etmek istiyoruz .

Cevap : Merhabalar , ben haftalık burç yorumu yapmam .Çünkü bir insan Güneş ya da yükselen burcundan ibaret değildir .Dolayısıyla , burç yorumu değil , harita yorumu vardır ve kişiye özeldir. Evet , meraklısı için belki anlık da olsa dopamin reseptörlerini uyarabilir , eğlenceli bir yönü vardır ancak geçerliliği âfâki , ben prensip gereği yapmıyorum.

Onur Güven

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et