Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

COVID 19 SONRASI SİSLİ BEYİN VE SİTİKOLİN

Covid 19 sonrası herkesin ortak yaşadığı sorunlardan bir tanesi koku ve tat sinirini etkilemesi ve bunun hipokampus denilen hafıza ve odak merkezine de sirayet etmesi konusudur. Hiç kuşkusuz bu da , yaklaşık olarak iki senedir toplumsal olarak ortak yaşadığımız bir sorunu bizlere anlatmaktadır.


Sisli Beyin !(Foggy Brain) Bu tabir aslında Neptün ün mikro kozmik yansımalarından bir tanesi . Bir çok kişi , odaklanamadığından , konsantrasyon problemlerinden , hafıza ve anksiyete problemlerinden bahsediyor. (Astrolojide hafıza problemlerinde öncelikli Ay ve daha sonra Merkür ‘ün yerleşimleri ve aldığı açılar ayrıntılı incelenir .)

Japon bilim insanlarının önemle üzerinde durduğu Sitikolin maddesi , nörotransmiterlerin ve hücresel yapı taşlarının üretimini arttırır. Asetilkolinin yanı sıra beyindeki norepinefrin ve dopamine de katkıda bulunur . Bu da beyinde kan akışını artırırken , mitokondriyi daha fazla enerji üretmesi için uyarır .Bir başka analize göre bu süreç , et tüketimini azaltan , vegan olarak hayatını idame ettirenlerde daha gölgeli çalışmış .

Okült Şifa & Tarot derslerinin amino asit konularında işlerken , hayvansal gıdaların tüketiminin bilhassa Bcaa(lözin, izolözin, valin) alımı ve diğer esansiyel amino asitlerin vücutta efektif olarak kullanımı ve gezegenlerin gölge tesirlerini zayıflatması hususunda ne kadar faydalı olduğundan bahsetmiştim. Her neyse Sitikolin Cognizin maddesi ile devam edelim. Bu madde aynı zamanda ,kolin seviyelerinin normal değerlere taşınmasını sağlayıp , miyelin adı verilen koruyucu sinir tabakasını da korumaktadır. Ayrıca tüm bu işlevler vücutta Glutatyon mekanizmalarını artırmaktadır.

Neptün ün Balık burcundan geçişi , olumlu tesilerle beraber, bu tarz gölge enerjileri de aktive etti. Bundan dolayı bilhassa DHA oranı yüksek trigliserid formdaki Balık yağları ile beraber Sitikolin Cognizin maddesinin kullanılabileceğini düşünüyorum. Tabi daima doktorunuza danışarak !

Onur Güven

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et