Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

ASTROLOJİNİN KARANLIK ÜÇLÜSÜ MARS / SATÜRN / PLUTO(DARK TRIAD)

Astrolojide ‘Malefik’ diye nitelendirdiğimiz kötücül gezegenler vardır. Bunlar küçük kötücül , büyük kötücül olarak da geçmektedir. Küçük malefik Mars , büyük malefik Satürn dür. Bu iki gök cismi genel bilinenin doğrultusunda kötücül ve zarar veren ya da tasavvufi terminoloji de geçen özellikleri ile ilahi sıfatlardan Zarar veren (Ed Dârr) özellikleri ile bilinir. Fakat her zarar gibi gözüken de büyük faydalar da olabilmektedir. Elbette dengeli olması haliyle.

Okült Astroloji de bu durum farklıdır. Karanlık üçlü (Dark Triad) olarak geçen , makyavelism, narsizm ve psikopatoloji den bu durumda gölge formlar olarak söz edilebilir. Bununla beraber bu özellikler belli başlı disiplinleri , hayatta kalma , mücadele ve güçlü olmak gibi temaları da içinde barındıracaktır. Bu özellikler gölge formları ile yakıcı ve yıkıcı özellikler barındırabilir ancak aydınlanmış bir bilinçte ‘dark triad ‘ gölge formda çalışmayacaktır.

Makyavelist kişilik özelliği ise , tamamen anaretik (Oğlak) Satüryen tesirler ile ilgilidir. Satürn ün Astrolojik haritada yoğun bir gücü olması ve bazı özellikleri kişide açığa vurması ile kişide duygu yoksunluğu gelişebilir. Bu kişiler dışarıdan soğuk , ruhsuz , duygusuz olarak görünmektedir.

Narsist kişilik özelliği , Mars ın Afetik(Koç) hali ile daha çok ilgilidir ve kısmen anaretik özelliğini de anlatır. Narsist kişilik özelliği yoğun kişilerde özseverlik, kendi benliğine aşırı ilgi , kendine hayranlık ve bağlılık gözükmektedir. Bu kişiler dünyanın kendileri etrafında döndüklerini bilirler. Doğum haritalarında Kötü etki almış Koç burçlarında bu özellik baskın olacaktır.

Psikopati kişilik özelliği ise , daha jeneratif ve toplumu ilgilendiren bir gezegen tesirinin kişisellere yaptığı açı toleransları gözlemlenmelidir. Burada rol Pluto ya aittir. Öyle ki Pluto nun önünde durulacak bir güç yoktur ve seri katiller , psikopatlarda , ruhsuz ve duygusuz(Satürnyen temalara benzer ) kişilik ve kimliklerde , sert ve kötü etki almış Pluto açılarında bu görülür. Yapılan araştırmalara göre psikopati yönü gelişmiş bireyler dışarıdan ilginç bir şekilde hayranlık da uyandırmaktadır.

Karanlık üçleme görüldüğü gibi malefik Astrolojik tesirler ile biliniyor. Buna mukabil bu üçleme , hayatta başarılı olmak , tuttuğunu koparabilmek , sünepe ve hımbıl bir görünümden kurtulma adına pasif ve kimlik olarak yetersiz olan insanlarda fayda sağlayacaktır.

Örneğin , kişi zayıf ve tembelse , sağlıklı Narsist özellikler geliştirerek spora başlayabilir , diyet yapabilir ve kendini motive edebilir veyahutta kişi , hayata karşı amaçsız ve onu tanımıyor , hayata ve insan ilişkilerine dair bir şey bilmiyor , suistimal ediliyorsa sağlıklı Makyavelist özellikler geliştirerek sosyal zekasını arttırabilir, zarar gördüğü alanları törpüleyebilir.

Bir başka deyişle kişi kurban durumlarında kalıyor ve fazlaca bir hoşgörüden kaynaklı kurban durumunda kalma durumu varsa , korku üzerine çalışması ve üzerinde âtıl psikopatolojiyi bir dengeye oturtması gerekebilir. Örnekler çoğaltılabilir.

Onur Güven

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et