Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

TEKÂMÜLDE 3 ANA EVRE

Sirius un , yer yüzündeki Celâl yani gadap ve sertlik enerji düzeyini dengeleyen bir gücü vardır ve yerine göre sert , yerine göre ise merhamet enerjisi ile hareket eder .Bu şekilde sistemi cebir denilen zorunlu tekamüle hareket ve yönelim sağlanır. Herkes tekamül etmek ve fıtri/ ontolojik varoluşunu otomatikman yerine getirmek zorundadır .Sirius un bu yönüne‘ilahi etki ‘diyoruz. Yeri gelmişken tekamülden son zamanlarda çok konuşuluyor .Ancak tekamül ün ne olduğunu ve kaç polariteye ayrıldığından bahsedilmiyor , neden ? Tekamül etmek , kâmil veya olgunluk anlamına gelir. Siz bir şeyde olgunlaşabilirsiniz. Bu ucu açık bir tabirdir.

Bu konu , Hayat ağacındaki üç sütun ile açıklanır. Bunlar aslında sertlik , denge ve merhamet olarak da kısaca izah edilebilir. Tasavvufta ise Celâl , Kemâl , Cemâl nurları olarak bilinir. Bunlar, tüm sonsuz vâridat ve evrenler okyanusunu kabalaya göre ayakta tutan saf nurlardır(sonsuz ve sınırsız güç , enerji okyanusu ) detayına girmiyorum.

Cömertçe kullandığımız bu tekâmül sözcüğü sizce ne kadar doğru kullanılıyor? Bence çok da doğru değil ! Çünkü , tekâmül edelim dedikçe sanki bizim bilinçaltı kaydımız bunu tabiri caizse ‘melek olalım ‘ olarak algılıyor. Asli ise hiç öyle değil. Adam kadmon seviyesi ayrı bir konu kafanız karışmasın o konuda. Tekamül ise , bir şeyde olgun ve tam olmak anlamına geliyor . Ama neyde ? İşte orası bizim Said mi Şâki olduğumuz ile ilgili. Şayet tekamülün kliffot evresinde titreşiyorsak şekavet evresinde yani alaşağı dikine evrildiğimiz kesin .

Tekamülün Kliffot(şekavet )evresi ; Örneğin, önüne geleni katleden bir seri katil, tacizciler , bankerler , dünyaya zarar veren tiranlarda tekamül ederler. Bunların bir çoğu hikmet gereği Tanrı tanımaz olurlar(belki azabın şiddetli olması gereği) ve tekamülleri kliffot un altına doğrudur yani alaşağı(şekavet boyutu). Farkındalıkları şeytani zeka olarak vardır ancak akli yönleri zayıftır. Bu konuda olgunlaşırlar , kâmil düzeye gelirler. Yani bakın tekamül ederler.

Bir de yatay tekamül vardır ki , Hayatında manevi konular olur ya da olmaz, üstünde duramayabilirler .Durumları genel anlamda sadece dünyevidir ancak kimseye zararları da yoktur . Bunların tekamül seyirleri yataydır. Ne kliffot, ne de zafiran düzeyindedirler ve ortada yer alırlar.

Dikey tekamül edenler ise ontolojik olarak ermişler, manevi açıdan gelişmiş , bazı şuur boyutlarını aşabilmiş kişilerdir. Dünyada bu kişilerden oldukça fazla vardır ve kliffotu dengelerler. Assiah alemini Ya da alt astral boyutu burası dengeler.

Nebiler ve irsal ile görevli rasuller ise tekamül etmezler onlar dikey tekamül kavramı ile sınırlandırılmaz , tamlık boyutundan gelen örnek ruhlardır.

Dünya yüzeyinde ve başka gezegenlerde de tekamül eden (dikey , yatay , negatif , pozitif)ileri varlıklar vardır ve bunların bizden daha farklı ve gelişmiş boyutlarda oldukları , ışık hızında hareket ettikleri bilinmektedir. Bunların eterik düzeyine ancak bizler ölümü tadınca tam olarak erişebiliriz. Ancak , buna iyi ve erdemli bir ruh olarak hazırlanabilmek tek gayemiz ve ümidimizdir Yaratıcıdan…

Onur Güven

Sohbetlerden Seçmeler(2008)

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et