Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

Retronun Ezoterik Anlamları

Evren kendi süreçlerini eksiksiz yaşayan bir otonom sisteme sahiptir.Tibet vajrayanasında da aynı sistem geçerlidir.Bunun adı Tibet Budizmidir .Tibet budizmi eski ancient(kadim) mısır sistemi ile ortak ve derin ezoterik anlamlar içerir. Bunda Athman mühimdir. Athman / Ölümsüz sınır tanımayan ruh anlamına gelir. Ra kadim Mısır da Athman ın karşılığındadır.
Athman ; ölüme meydan okuyan , ölümle sınırlanamayan demektir.
Ka : ET / CAN
Ba: ŞUUR
Ra : Athman dır.yani sonsuzluk
Ra ; her şeyi algılayan / gören göz ‘ dür.
Peki kim Re En Ka ar ne olur?  Ra değil ! Ba şuuru Reenkarne olur. Ba ne idi ?Ba şuuru,
Samsara dan yükselir.Sanskritçe, zamansızlık(timeless) süreci ile ilişkilendirilir. Zamansızlık süreci Vedalar, da , Upanishadlar da çokça betimlenir ve bizlerin zamansızlık diye bilinen bir alemde yaşadığımızı ele alırlar. Yakın kaderi planları olanlara ruh ikizi derler . Dikkat ediniz.Dolayısıyla ruh ikizi ruh eşinden daha mühimdir. Ruh ikizi athman da birbirlerine daha güçlü biçimde bağlı olanlara denilir.Tek bir ruh ikizi vardır Ancak tek bir ruh eşi yoktur. Bu konunun dahiline olmadığı için yüzeysel geçiyorum.Her bir ruhun kendi orijin döngüsü vardır .Buna kalaşakra da derler. Zaman döngüsü de denilir bakın retroları anlamak algılamak için kalaşakraya hakim olmak gerekir.Bunun için Satürn ün dibini görmek gerekebilir.içsel, dışsal zaman döngüsüde denilebilir. Bilinç dışından gelen size ait bir döngüyü de betimler.
Zamanı- Kebir ; Büyük zaman içinde sıradan insanlarız .Duyularla evreni çözmeye çalışan evreni algılamaya çalışan insanlarız. Gençlik çağlarının her hangi bir önemi yok , farkındalık çok düşüktür. 8 saniyelik bir zaman dilimindeyiz. Doğum haritasını bir batılının okuduğu gibi asla okumam, hiç tarzımda değil.Direkt doğulu gibi de okumam , Mısır ve Sirian ın kadim sistemleri ile çalışırım.Bunun için spiritüel ve algıları açık bir ruhun olması lazım, bedenlenen ruhun ne diye geldiğini bilmek lazım. Her doğrunun her yerde söylenmemesi gerektiğininde elbette bilinmesi gerekir. Tek başına bilgelik yetmez .Aynı zamanda tecrübe de gerekir .Her doğum haritasının tipine göre kader veya ilahi planlar farklılık arz edebilir. Bir doğum haritasının özel ve yegane unsuru ‘persona ‘ dır.Bu adam ya da kadın geçmişte ne idi ?şu anda kim ?ve nereye doğru gidiyor ? ya da gitmeli; Karmik gezegenlerin 5000 farklı varyasyonu vardır.Haritanız ya dharmik ya da karmiktir. Üçüncü bir şık daha var o da tatile gelmişsinizdir. Bu ne demek ?geçmişte yaşadığınız yıkımlar ölümler acıların rehabilitasyonu için gelmişsinizdir. Şu anda rehabilite ve şifalanma dönemindesiniz demektir.
Dharmik harita ne demektir ?Dharma ,kendine hizmet adına gelen ruhtur.Karma da ise tam tersi var…. borcun var demektir. Dharmada ,geçmişten gelen herhangi bir borç , harç meselesi yoktur. Satürn çok önemli ! Hesaplaşma bitmiştir.Satürn retro ise Allah korusun ! Bu tam bir beladır. Tedavisi zordur.Tekamül adına zorluklar , gelişmeler zorlayıcı olabilir.Körler derneğine bağışta bulunsun .En çok korktuğum Satürnün retro olması. Diğer gezegenlerin yumuşak huyları vardır, bir nebze de olsa, Ancak Satürn çok sistemli bir gezegendir. Retro ve ters etkileri varsa, geçmişte yapılan ceza(karşılık) ödenecektir.Bu arada ceza kelimesi, karşılık demektir. Kötü bir kelime değildir.Retro geçmişte bitirilmemiş işi gösterir.
Küçük gezegen retroları;Merkür,Mars ,Venüs retroları yakın zamanda yapılmış hataları gösterebilir . Bunlar biraz zorlayıcı ve durumlarına göre sıkıntılar çıkaran ve ağır bedeller ödetebilen gezegenlerdir. Hafif siklet retroları önemldir. Retrosuz hayat büyük bir hediyedir.Hemen mukavemet ve ilerleme verir.
Şimdi Retro konusuna fokuslanalım .Ka, ba ,ra şuur boylamlarının mikro ve makro etkisinde çatırdamalar olduğunda program yürürlüğe engellenmeden girdiğinde birey bu hayata ciddi retrolarla doğar.Eğer bireyin ‘ ba’ kısmı düşükse, bardo thodo da yeniden doğuş varlıkları onun adına bir kader planı çizerler.Buna çeşitli alimler ya da otoriteler farklı isimlerde koyarlar. Bunun pek bir önemi yok. Sonuçta bugün burada ben kime sorsam sana soruldu mu buraya gelmek isteyip istemediğin dediğimde, herkesin cevabı nettir. Dolayısıyla kimseye sorulmadı…Doğum haritaları gerçekten iç içe geçmiş psikodramalardan oluşan bir olgudur. Folklorik şuurlardan ayrıdır.
Zafiran ve kliffota girmiyorum bu ders… Bunlar ayrı bir plandır. Birisi şeytanın belası diğer ise meleğin kanadı  gibi bir şeydir.Ancak şu var 8.ev vurgusu olan her insan kliffottur diye bir şey yok ya da ana akslarına satürn pluto oturan her insan klifottur, kafa keser diye bir olay da yok…O çok uzun ve derin bir konu …Şiron retro ise ,yaralısınızdır. Cidden yaralısınızdır.Yaralı kalpleri şifalamak ve tedavi etmek adına gelmiş bulunursunuz.
Bu arada Uranüs retrosu ile iglil soru geliyor. Uranüs retrosu ileri kabul edilir.Yani tersine çalışan bir gezegen olduğundan , herkes gider mersine ben giderim tersine , bir uranüs lafıdır…Onun için gayet olumlu bir konfigürasyondur. Uranüs retrosu.Uranüs , karma da pek ifade edilmez.Uranüs kolektif dharmik deneyimlerdir. Pluto ve Neptün kolektif karma, dharma ile alakalı olup, hafif gezegen retrolarıyla ya da hafif gezegenlerle açı yaptığı andan bundan bir öncesinin öncesindeki detayları verebilir.Uranüs, Neptün Pluto bunlar eğer büyük stelyumlar içinde ise , kolektif dharma yı gösterebilir. Demek istediğim kitleleri dönüştürme gücü ya da etkileme gücü vs  yani ne dese herkes ağzının içine bakabilir.Bu insanın çok bilgili ya da vs olması gerekmez , karizmatik kişilik diye bilinebilir.
Plutosu ay ile kare yapmış retro mars ile karşıt evet bu sorunludur. Pluto ve Neptünün her retrosunu bir karma problemi olarak görmek zorunda değilsiniz.Jüpiter çok önemlidir.Jüpiter aslında zaten bunlar hepsi özel dersler konuları tek tek işlemem çok uzun. Kadında Venüs retrosu çok önemlidir. Geçmişte bariz sıkıntılar var demektir. Sevgide sadakatsizlik belirtisi olarak algılanabilir. Bu hayatında doğru ilişkiyi doğru erkeği çekemeyebilir .Geçmişte kocasına, sevgilisine vs neyse artık bir sadakatsizlik yaşatmıştır. Bu hayatında bunu öder.Doğru düzgün bir ilişkisi olmaz. Sevilmez, değer görmez. Ancak düzeltilebilir mi ? Evet. neden olmasın .Önce sorunu bulmak gerekir.Kadında mars retrosu da , daha önce ikili ilişkilerde aşırı ezildiğini simgeler.İlişkiler ile ilgili sıkıntıları olduğunu yaralı olduğunu kadın erkek ilişkilerine girmekte zarar görebileceğini ve erkek hegemonyasının altında kaldığını gösterir.Erkekde venüs retrosu daha önceki yaşamında ağır bir aşk travması yaşadığını ve bu aşk travmasından dolayı karşı cinsten kaçtığını gösterebilir.Venüsleri zor pozisyonda olan erkekler için de bu geçerli olabilir. Ancak karma yoktur. Retro olmadığı için…Bu Kadınlar da Mars için de geçerli olacaktır.Kadında mars retrosu bir önceki hayatta ezilmişliği gerekirse bu hayatta vahşi , saldırgan olması gerekir ki bu çok önemlidir.Geçmiş hayatta bir güvercindi ve ezildi… Bu hayatta kaplan olması lazım…
Mars İkizler de iyidir. Retro olsa bile sıkıntıyı çabuk atlatacak demektir. Retro mars, dokuz, üç, altı ve on ikinci evlerde ise EVLİLİK tercih etmeyebilir.Venüs retro olduğunda erkekte, mars gibi çalışır. İlişkilere karşı intikamcı , kindar bir tutum verebilir.Merkür, tam anlamıyla eşsiz bir gezegendir.Egoyu korumak, bastırmak ve yüceltmek için yapılmış seçimleri merkür gösterir.Merkür gösterir derken, retro merkür gösterir…İletişimi öğrenmelidir .Retro Merkür, iletişimi, retro venüs sadakati edebi, retro mars karşı cinse karşı baskın olmayı öğrenecek…Retro yok ise problem yok demektir.
Retro Jüpiter sıkıntılıdır.Geçmiş hayattta ağzında gümüş kaşık ile doğmuş,güc var para var… ancak bu gücü insanları eziklemek için kullanmıştır.Sistem der ki; sana geçmişte verdiğimiz gücü şimdi geri alıyoruz.Oburluk, cimrilik, 7 ölümcül günahtan birisidir. Depo karmanda sıkıntı var demektir. Jüpiter retro ise insanları koruma, yardım etme, ihtiyaçlarını giderme şansın varken bunları yapmamışsın .Onun için bu hayatta kimse seni anlamaz, duymaz.Elbette bu açılar harita da önemlidir.Eğer Jüpitere olumlu destekler varsa, mesela Güneşten bir 120 ya da 60 lık , sextile o zaman paçayı yırttın demektir. Ancak yine de Jüpiterin retro unutma…Sen de o da yoksa, o zaman o açıya sahip olan insanları hayatına çekmelisin hatta yapışmalısın ki ona tutunarak sen de kurtul.
Merkür ile Jüpiter gökyüzünde ikisi birden retro ise sıkıntılıdır.Merkür retro daha mühim. Neden .Çünkü zeka ve mikro aklı temsil eder. Akıl yok ise rezil eder tüm haritayı…
Erkekte venüs retrograde,, karşı cinsin zamanında onun onurunu kırdığı için iç bükey çalışır, kişi karşı cinsten kendini soyutlar…Beğenilsede ilgi görse de kendini geri çeker. Sebep ise tekrar kırılmamak adına kendini korumaya almaktır.
Kadında mars , aynı erkekte Venüs retrosu gibidir.
Erkekte mars retrosu, daha önce yaptığın bir yanlıştan dolayı sıkıntı çekeceksin demektir.
Venüs boğa burcunda retro ise kadında çok fenadır. Buradan bir çok travma çıkar.Şöyle izah edeyim; bir restorana gidiyorsunuz ve ortaya hepsinden diyen bir kadın gibidir. Yani para , güç statü kimde ise onunla vakit geçirmek isteyen, o anda vakit geçirdiğinden daha iyisi var ise, ona yeltenen bir kafa yapısıdır . Tehlikelidir.Ancak her Venüsü Boğa da retroda olan insan böyle olacak diye bir kaide yok, güzel açılar alır biraz yumuşatır. Venüs retro kadında böyledir, ancak erkekte durum daha vahim olabilir. Bu haritaların genel karakteristiğine göre göreceli bir konudur.
Boğa nın kendi içinde dereceleri var elbette. 23 dereceden yukarıdalar ise , sinsi çalışır.Pleiades grupları orada çok plutonik çalışır. Algol başlı başına bir gulyabanidir zaten. Gulyabani kökü ile Algol entegredir. Venüs aynı zamanda maddi sıkıntıları da temsil eder. Retro var ise hayatın ilerleyen zamanlarında bilhassa orta yaştan sonra gelecek maddi sıkıntılara neden olabilir.Her retronun karakteristik yapısı farklıdır. Öncüler , sabitler,değişkenler diye ayırmak gerekir.Ancak ben sabitlerdeki retrolara daha çok önem gösteriyorum.Sabitlerdeki retrolar, takıntılı , takık kalmış sabitleşmiş güçtür. Çözmesi zordur. Sabitlerde en problemli ve takıntılı burç akrep tir. Akrebin aşırı derecede hayvansal içgüdüleri olabilir. Ancak bunu dışarıya belli etmez.
Pluto nereye çarparsa nereye değerse orayı mükemmel hale getirir. Pluto nu kötü bulmamak gerekir. Kangren olmuş bir şeyi ancak o çözer.Sabit burçlar sfkenks denilen 4 büyük tetramorfik yapıdır. Ancak en kritiği dediğim gibi akrep tir. Çünkü çözemediği derinlerde kalan bir güç tutkusu vardır. Buradaki retrolar daha önemlidir.Burada bilmeyenler için bir not;Akrep denilince burada , Güneşi akrep olanları kastetmiyoruz.Haritanın genel bariz özelliğinde ana akslara oturan, önemli noktaları ve Akrep ya da 8.eve oturan anlamda kastediyoruz. Sistemden bahsediyoruz.diğer burçlar içinde öyledir. Konuya vakıf olanlar ne demek istediğimi anladılar. Ancak bilmeyenler için bir açıklama yapma gereği duydum.Bu konu çok uzun bir konu, yine uygun bir zamanda devam edeceğiz.
Onur Güven

One thought on “Retronun Ezoterik Anlamları

  1. Derin bilgilerinizi bizle paylaştığnız için ne kadar teşekkür etsem az.
    Çok teşekkürler

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et