Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

Ezoterik Akrep ( עקרב)

Ezoterik Akrep ( עקרב)

– El Akrab – Kerubim * – Kariyb
Gematrik olarak dizelendiğinde Terkibatı;
Kerubim Yaratıcının kolcu görevine atadığı göksel – semavi varlıklara denilir. Kerubimler , sert ve dönüştürücüdür. Dolayısıyladır ki kerub sözcüğünü burçsal bazda dizelediğimiz ve gematrik olarak ele aldığımızda ‘ khr ‘ köküne delalet etmektedir. Kh kökü, ilksel başlangıç, doğal güç gibi bir anlam ihtiva eder. Kh ,buradan diğer anlamdaşlar olan , quvva , yom, kök dizeleri ile de benzeşir. Bunları etimolojik olarak ele aldığımızda , sami, ibrani dilleri ile incelenirler. Elbette arapçaya geçerken kökleri değişmez ve Yaratıcının bir takım sıfatlarının kök ve temellerini de oluştururlar. Kerublar, dört yüz ve dört kanatlı olup , sfenks ayağındandır. Bu da Akrebi sabit ve donuk yapar. Gücünü içe doğru toplar.Dışarıdaki ateşten ziyade içte kızan bir volkandır. Dolayısyladır ki doğum haritalarınızda akrep hangi evinizde ise, orada bir ilksel başlangıç yapmak üzere varolan yapıları yıkar, yenilerini oluşturur ve ardından zirveye çıkarırsınız.Tüm bunlar gücün ne kadar sert bir polaritede ( Destructive ) olduğunu gösterir. Şimdi bu ne demek ? Bu şu demek, bilenler bilirler ancak bilmeyenler ise , Doğum haritanızda Akreb in olduğu alanlar , tutulduğunuz , kendinizi yok ettiğiniz, eridiğiniz ve savrulduğunuz alanlardır. Bunun adı ; Aşk, güç, cinsellik, simya, dönüşüm, kapılmak , ölüp ölüp dirilmek gibi derin ve irkiltici temaları gösterir. Kendinizi o alan ile ilgili yok eder ve kapılırsınız. Bir daha asla ama asla eskisi gibi olamazsınız. Kerberos un 3 başı 3 polaritenizden, yaşam yerinizden ( kutbsal özellik ve sembolik anlatım ) yakalar ve sizi param parça eder. Marsın bu gece hali , içe,derine, en derine yönelik güç toplayıp açığa çıkar. Kristalize olmuş gücün açığa çıkması direkt ve hızlı olmaz. Akrebin olduğu alanlarınızda kontrolünüzü kaybedersiniz, başınız döner, karşı koyamazsınız . Bu gücü sezgilerinizle, fiziksel gücünüzle, manyetizmanızla etkileyemezsiniz. Bu gücü ancak kendinizi yok sayarak (zaten hiç olmadınız ) kontrol edersiniz. Çünkü bu güç size(bireysel kullanıma ait olmayan) ait değil Tanrısal bir amacın ürünüdür. Ana akslarınızda , köşe evlerinizde , Mars , Pluto var ise, siz bu gücü araştırmalarınızda, keşiflerinizde , bilgeleşmenizde kullanabilir, gücü olumlu ve yapıcı biçimde açığa çıkarabilir, insanlara olumlu bir biçimde örnek olmak için ‘ çaba ‘ sarf edebilirsiniz.
Doğum haritanızda ;
Akrep 1, 4,7,10. evlerde ise ; Yok olarak gelmişsiniz demektir. Aura yakıcı, yıkıcıdır. Gücün bastırılması ve güç savaşlarına girilmesi söz konusu olabilir. Kendinizi alabildiğine derin ilişkilere sokabilir, yaralayarak ya da yara alarak çıkabilirsiniz. Yapıcı olun. Bu Akrep in saf Akrep özelliğidir.
Akrep 2,5,8,11 evlerde ise ; Dönüştürerek gelirsiniz, sizinle birlikte herkes dönüşür, içinizde çoklu sesler duyumsarsınız, kafanızı karıştıran, manipüle eden, sataşan iç ve dış hayaletler ( düşsel ya da petras alemi ) çok fazladır. İnsanları yukarı taşır, hayatlarını değiştirirsiniz. Bu Akrep in şifacı ve Yılan dediğimiz özelliğidir.
Akrep 3, 6, 9, 12. evlerde ise ; Bu özellik tamamen Tolkien in Silmarillionunda geçen Thorondor gibidir. Çoğu da buna Phoenix olarak ele alır. Bilge ve Güçlü kartal, Thorondor olmak için diğer iki zorlu evreyi geçmek gerekir. Dokunduğu her hayata, bilgelik, erdem, başarı ve zerafet getirir.
Onur GüvenYararlandığım Kaynaklar ;
Franz Bardon, Iniation into Hermetics,Osiris Verlag, 1962
Cyclopedia of Biblical Literature, Newman & lvison, 1852

2 thoughts on “Ezoterik Akrep ( עקרב)

  1. Sevgili hocam, thorondor un zorlu iki evresinde hangi özellikleri bırakması gerekiyor?

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et