Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

ŞANS NOKTASI(EVRENSEL DEĞİRMEN)

Felsefenin Tesellisi adlı kitabından yaptığım bir çeviri de Boethius şöyle diyordu; Zamanın tarihsel akış içinde sonsuz bir çark olduğuna inanıyorum. Ben de bucağı olmayan o değişken çarkın özüyüm,” der ve ekler Boethius, Değişkenlik ve stabil olamamak bizlerin trajedisi ve aynı zamanda umududur. Çünkü en kötü zamanlar, en iyiler gibi, her zaman geçer ve gider. İşte hiç kuşkusuz bu çark aslında tasavvufi deyişle ” El Devvar ” (Devreden, çarkı döndüren ) olan Yaratıcının sınırı olmayan tezahürlerinin bir parçasından başkası değil ! Ben bunu sonsuz değirmen olarak adlandırıyorum. Evrenin özü aslında bir değirmen gibidir ve o sonsuz çarkın içinde sayısız değirmenler( galaksiler) ve o yıldız sistemleri vardır. Evet, Şans da o büyük değirmenlerin bir dişlisinden ibaret. Tıpkı o sonsuz kainattaki değirmenleri (galaksileri) döndüren muazzam kudret gibi. Bunun gibi uzayda sayısız değirmenler var. Biz de o değirmenin içindeki değirmenlerin birisinde ,kıyısında köşesinde bir Güneş sisteminde 80 saniyelik bir dünya yaşamında , dönüp duruyoruz. Mevlana hazretleri de , evren dönüyor, her şey dönüyor ben neden dönmeyeyim dedi ve sonsuz değirmenin içinde o da sema ya başladı.

Samanyolu (Milky way)

Spiral galaxy, illustration of Milky Way

Şans ile ilgili bir durum vardır ki o da asla kaçırılamayacak olmasıdır ! Çünkü kaçıyorsa o şans değildir. Şansın kaçması, uçması , kaybedilmesi gibi bir durum asla mümkün değildir. Ancak Şans ve Talihi genişletmek , bend etmek,büyütebilmek ve açabilmek mümkündür. Bunun için doğum haritamızda Part Of Fortune( Şans Noktası) oldukça önemlidir.

Tarotta – Wheel Of Fortune olarak isimlendirilir ve Jüpiter ile majör olarak temsil edilmektedir.

Şans Noktası ile ilgili Anadolu da Halk Ozanlarımızda bu konuya oldukça dem vurmuş , adına türküler ,ağıtlar dahi yakılmıştır. Bunlar hiç kuşkusuz Satürn/Atlas a atfedilse de( Oy zalım felek, kahpe felek) Şans Noktası / Şans Çarkı / Şans Feleği ile de benzeşim gösterir.( Değirmene taş koydum)

Bunlardan bir tanesi halk ozanımız Hacı Taşan ın , Değirmene Taş Koydum adlı Türküsüdür. Buradan kendisini rahmetle analım.

Değirmene taş koydum
Taş dönmüyor dönmüyor
Değirmene taş koydum
Taş dönmüyor dönmüyor
Bir yastığa baş koydum
Taze gelin arabadan inmiyor
Bir yastığa baş koydum
Taze gelin arabadan inmiyor
Değirmenin bendine
Taş dönmüyor dönmüyor
Değirmenin bendine
Taş dönmüyor dönmüyor
Döner kendi kendine
Taze gelin arabadan inmiyor
Döner kendi kendine
Taze gelin arabadan inmiyor
Kaya dibi kar imiş
Yağmur yağmış erimiş
Otuz iki meyvenin
En tatlısı yar imiş
Otuz iki meyvenin
En tatlısı yar imiş

Eski taş değirmeni görseli

Spiral galaxy


Roma mitolojisinde Fortuna( Kısmet ve Kaderin Tanrıçası olarak sembolize edilir) Yunan Mitolojisinde Thyce( Şans ve kısmetler Tanrıçası) olarak bilinir. Ruh Noktası yani Part Of Spiritus ile bilateral bir ilişkisi olduğu var sayılır. Firmicus Matternus – Matematik adlı eserinde (Mathesis) Şans noktası nın ,ruh noktasından ayrı tutulmaması gerektiğini öne sürer.

Part Of Fortune yani Şans Noktası, maddi şanslar ile birlikte aslında tüm hayatın genel dinamiklerinde kişiyi refaha,berekete,mutluluğa götürecek unsurları metaforik bir dille okumamıza olanak sağlayan önemli bir noktadır. Jüpiter ile birlikte oldukça önemli biçimde ele alınması gerektiğini düşünüyorum.


Şans Noktası, diğer bazı Arap noktaları ile birlikte de ele alınabilir ancak çok gerekli değildir. Tek başına oldukça önemli ve güçlü bir noktadır, Güneş, Ay ve Yükselen’in burcunuzun konumları kullanılarak hesaplanır. Sembolü daire içinde bir haçtır. Köşe noktaları( ASC-DSC -MC -IC ) ay düğümleri , şans noktası gibi önemli matematiksel noktalar ve gezegenlerle kavuşum yapan sabit yıldızlar etkilerini güçlü şekilde ortaya koyarlar .Kavuşum dışında paralel , karşıt açılar da önemlidir. Sabit yıldızlarda Orb 1-2 derece ye kadar çıkmakta ancak ,Kraliyet yıldızlarında ise max 1 derece orb tutulmalıdır.


Şans Noktası, talihe ve gerçek refaha ulaşabilmeniz için , benimsemeniz, açığa çıkarmanız gereken kuvveleri anlatır. Bu kuvveler , siz de mündemiçtir ancak yüzdelik oranları(Şans Noktanızın bulunduğu burç -ev) düşük , orta seyirde veya yansız durumda kalmış olabilir(çevre, şartlanma, ortam) Diğer her şey gibi, Şans Noktanızın Astrolojik doğum haritanızda (natal chart) bulunduğu burcun tam zıttı olan burcun özelliklerini kullanmaya zaman zaman daha meyyal olabilirsiniz. Örneğin, Şans Noktanız Yay burcunda ise , siz de İkizler burcunun özelliğini kullanma temayülü yüksek olabilir. Bu ise uzun vadede zararlı ve karşıt tesirler ile karşılaşmanıza neden olabilir.


Dolayısıyla, Şans Noktanızın bulunduğu burç gibi hareket etmeniz , o burcu örnek almanız , hatta o burçtan doğan, stelyumları o burçtan olan, yükseleni o burçtan olan insanlar ile vakit geçirmeniz, teşviki mesaide bulunmanız son derece etkilidir. Bu hiç kuşkusuz şans noktanızı besleyecek ve kısmetinizi(kısmet- düşen pay ) artırıp somut hale getirmenizde, istifade etmenize yol açacaktır.


Part Of Fortune’ un bulunduğu burcun dispozitörü son derece önemlidir. Öyle ki bu gezegen, Jüpiter ile birlikte refahı kontrol eden gezegen olarak görülmeli ve hatta ikincil bir Jüpiter gibi düşünülmelidir. Hayatınızın sonuna doğru “ refah alemine” nasıl ulaşacağınızı da söyleyecektir. Hayatınıza, maddi başarı ve mutluluk getirmek için de geliştirmeniz gereken özellikler adına oldukça önemlidir. Şans Noktanızın yöneticisi olan Gezegen in gününde mutlaka meditasyon, meditatif çalışmalar , sadaka gibi olumlu enerjileri etrafınıza yayınız. Aşağıda yazacağım şeyleri 10 yılı aşkın süre önce çevremle, gruplarda paylaşmıştım tekrar paylaşmak istiyorum…


Transit Ay Şans Noktanızın üzerinden geçtiğinde ve Transit Şans Noktası da Natal Şans noktanız ile kavuşum yaptığında oldukça etkili bir zaman dilimindesinizdir. Transit Jüpiter natal Şans Noktanız üzerinden geçerken zaten ekstra şanslısınız . Mutlaka bu süre zarfında bir çalışma yapın, bir dua veya bir meditatif çalışma yaparak bu enerjiyi somutlandırmaya yardımcı olun ! Anksiyeteli ve heyecanlı bir biçimde gidip piyango oynayın hemen demiyorum ! O enerji sizin auranız ile uyumlu zaten, siz sadece ”farkındayım ” diyorsunuz ve o uygun ortam zaten size (liyakatınız varsa) oluşturulacak… Şans Noktanızın burcu, yönetici gezegeni ile uyumlu olan meditasyonları uygulamanız , taşları takmanız, mantralarının gezegen saatlerinde tekrar edilmesi de olumludur.


Şans Noktası nın burç ve ev yerleşimi önemlidir. Ancak, yerleşim yaptığı burç , ev(yaşam alanı) yerleşiminden daha spesifik tesirler barındırabilir. Yöneticisi de unutulmamalıdır kesinlikle !

Şans noktasının yöneticisi , şans noktası ile dik açılar yapıyorsa , blokajların açılması zaman alabilir. Ancak Jüpiter , Venüs gibi gezegenlerden gelen yumuşak tesirler bu blokajı çözebilir.

Maddi refah ve iyi yaşam koşulları için Şans Noktası ile birlikte, Jüpiter, Venüs , 2.ev ve 10. evler ve yöneticilerine bakmak gerekir.

Sağlık ve yaşamsal kuvvet için Yükselen, Güneş , Ay ve dispozitörler önemlidir.

Fortuna sisteminde ise Şans Noktası 1.eve alınarak , ASC ye oturtulur , tüm harita eşit ev sistemine göre değerlendirilmesi yapılır. (Part of fortune on 1st )


Şans Noktası Burçlarda:
Şans Noktası Ateş Elementinde (Koç, Aslan Yay) burcunda : Ne olursa olsun , asla hiç bir şeyden kaçmayın ve burnunuzun dikine spontan ,egemen biçimde gidin ! Tek başınıza kaldığınızda ,içsel güç ve motivasyonunuz artacak ve doğru olan eylemleri yaparak refaha ulaşacaksınız. Hiç bir şeyden korkmayın ve alabildiğine özgürce, coşkuyla gidin ! Başkalarının size söylediklerine değil, düşündüğünüze ve hissettiğinize güvenmeniz gerekir. Sosyal baskı, arkadaşlar, ortaklar vb. tarafından engellenmemeye dikkat edin ! Her zaman kendi önsezilerinize güvenin. Bir şey doğru geliyorsa, yapın. Başkalarının ne düşüneceği konusunda endişelenmeyin.Her şeyin ötesinde, her zaman harekete geçmelisiniz. Ne yapacağınızı bilmiyorsanız, bir şeyler deneyin ve başarısız olmaktan asla korkmayın. Agni Mudra nın her gün 15 dk kadar rahat bir ortamda uygulanmasını öneririm.


Şans Noktası Toprak Elementinde (Oğlak, Boğa, Başak) burcunda :
Somut olana odaklanın. Sabırlı olun ve maddi dünyada çok çalışın. Duygulara kapılmayın, sadece önünüzde ne olduğuna bakın. Neyin somut bir şekilde mantıklı olduğuna bakın. İhtiyatlı , mutedil olun. Mukayeseden korkmayın ! Güvenilirlik , sağlamcılık her zaman en iyisidir; kumar oynamayın veya çok fazla risk almayın. Hesapçı olmanız sizin yararınızadır. Prithvi Mudranın her gün 15 dk kadar rahat bir ortamda uygulanmasını öneririm.


Şans Noktası Hava Elementinde (Terazi, Kova , İkizler ) burcunda:
Saplantısız, esnek ve hayatın akışına açık olun. Dışarı çıkın, farklı insanlarla konuşun, farklı şeyler öğrenin ve dünyaya farklı perspektiflerden bakın. Bu, bir sonraki adımın sizin için en iyisinin ne olduğunu bu şekilde anlayacaksınız. Bırakın rüzgar essin , etrafınızdakiler savrulsun . Hava elementinde en önemli şey değişimi nasıl kabul edeceğinizi ve tıpkı su elementindeki gibi akışı öğrenmektir. Uyum ,kabullenme ve esneklik sayesinde de refaha ulaşırsınız. Yeni fırsatlar için tetikte olun. Vayu Mudra nın her gün 15 dk kadar rahat bir ortamda yapılmasını öneririm.

 Şans Noktası Su Elementinde(Yengeç , Akrep, Balık) burcunda: Sezgilerinizi kullanın. Daha önce var olmayan bir şey yaratmaya çağrıldığınızı hissediyorsunuz. Su elementi ile şarjlanın… Evrenin enerjisinin sizi hedefinize yönlendirmesine izin verin. Enerjiyle ve akışıyla sizi nereye götürdüğüyle akmayı öğrenin. Su elementinde olan Şans noktasnın anlatmak istediğini kabul edin ve bir şeyleri manipüle etmekten veya kontrol etmekten kaçının. Olan her şeyi, başınıza gelenler yerine enerjik refleksler olarak kabul etmeye çalışın. Evrenin enerjisiyle akarsanız, hedeflerinize doğal olarak ulaşırsınız. İ
Varuna Mudranın günlük minimum 15 dk kadar rahat bir ortamda yapılmasını öneririm. Gerekli zihinsel itimleri hazırlamaya yardımcı olacaktır.

Not: Tüm bu mudraların uygulanması, gerekli zihinsel itimleri hazırlamada size yardımcı olacaktır.

Kendi haritanızı ve şans noktanızı çıkartmak için www.astro.com sitesinde Free Horoscopes / Natal Chart / Ascendant parametrelerini takip ediniz.

Kaynaklar: Guido Bonatti – Book of Astronomy ,Firmicus Maternus, Mathesis , Öner Döşer ile Astroloji – Şans Noktası , Onur Güven – Temel Okültizm Üzerine – Felekler  (2009 Mayıs) ,

2 thoughts on “ŞANS NOKTASI(EVRENSEL DEĞİRMEN)

  1. merhaba şans noktam ve venüsüm 2. evde .2. evim kova / jupiterim akrep ve 10. evimde..şans noktam ile ilgili söylemek istediğiniz bir şey olur mu..sevgiler

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et