Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

BARDO VE AY DÜĞÜMLERİ İLİŞKİSİ

Bardo , kaba tabir ile bir ara geçiş ve durak olarak bilinir. Budistler sıklıkla bunun bir metaforal kavram olduğundan bahsederler. Aslında hayatımız bardolardan oluşur. Bardo lar oldukça fazladır , alttakiler majör bardolardır. Metaforik olarak düşünün lütfen. Bizler halen ‘Milam Bardo’ yani rüya halinden uyanmaya çalışan bir ara geçişteyiz. Meditatif süreçler ile ‘tingezin bardo’ ya zaman zaman geçiyoruz ancak bir ayağınız Milam dadır. Kuzey düğümün gereğini yapanlarda bu Bardo geçişleri çok rahat ve akıcı olur genelde. Bundan dolayıdır ki , ay düğümlerini dengede tutun ancak daha çok kuzey ay düğüme yönelin diyorum.

Majör Bardo lar / Bardo Thodol ile de izah edilebiliyor.

Kyenay Bardo: Doğum öncesinde, anne karnındayken içinde bulunulan bilinç hali. Buna “cenin hali” de denir.

Milam Bardo: Rüya sırasındaki bilinç hali. Aslında şu anki hayatımızı ele alır. Zira insan uyku da ve rüya halindedir(bir çoğunuz ) ölünce uyanırız.

Tingezin Bardo: Meditasyon sırasındaki bilinç hali. Kimileri bu bilinç halinin adındaki “tingezin” teriminin Türkçe olup, Tibet tradisyonuna şamanik bir teknik ya da din olan Bon ya da Bön aracılığıyla sokulmuş olduğunu düşünmektedir.

Chikai Bardo: Ölüm(dönüşüm) anındaki bilinç hali.

Chönyid Bardo: Ölüm (dönüşüm) sonrasındaki bilinç hali.

Sidpa Bardo: Yüksek realiteye ulaşıldığındaki bilinç hali.

Bunun caput draconis ile ilgisi vardır .Kuzey ay düğümü’nün sonu yoktur.

Güney Ay Düğümünün bulunduğu yer bireyin tükendiği, enerji vampirleriyle ( maddi / manevi) boğuştuğu alandır . Kuzey ay düğümünün bulunduğu yer ise Doğum haritasının gerilimini boşaltım alanı olmakla birlikte güç depoladığınız , şarj olduğunuz alandır. Çoğu kişi , haritasına göre Güney düğümüne tutulma ve bırakamama eğiliminde olabilir. Kuzey düğümün gereğini yapmak kişinin başındaki yükü ( c.drago) yere indirir , omurgadaki yükü topraklar. Karmanın çözülmesi burası ile başlar. Kişi bu burcun ve ev yerleşiminin gereğini yapmalıdır . Söz gelimi kuzey ay düğümü Başak burcunda olan birisi kendini aşırı Tanrı’nın kollarına bırakmış , her şey nasıl olsa hallolur, her şey olması gerektiği gibi oluyor gibi bir düşüncede olabilir . ( GAD balık gereği ) Derhal bu halinden vazgeçmeli ve planlı , programlı , analitik bir şekilde çalışmalı , çabalamalı ve geleceğini inşa etmelidir. Örnekler çoğaltılır.

Onur Güven
Temel Ezoterizm Üzerine 2015

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et