Hayatınız boyunca yediğiniz her şey şiddet ile elde edilmiştir. Dolayısıyla her kurban bayramı Vegan çığırtkanlığını anlamıyorum. Eğitimlerimde de kısaca bahsediyorum. Veganlığın temeli doğru değil , bir insan ancak boyut değiştirince vegan olması mümkündür. Şayet yine bir insan veganlığı savunuyorsa, bezelye dahi yememeli, sadece su içerek hayatta kalmalıdır.
Şiddet olmadan yiyecek olmaz, bir havucu da yemeden önce rende yapıyorsunuz, bıçakla doğruyorsunuz. Onu da yememelisiniz ! Çünkü acı çekiyor. (Almanya’nın Bonn kentinde bulunan Bonn Üniversitesinin Uygulamalı Fizik Bölümü’nden araştırmacılar, “saldırı” altındaki bitkilerin tüm yüzeylerinden etilen isimli bir gaz salgıladıklarını keşfetti. ses, eğer bitki tehdit altında ise daha çok tiz bir çığlığa/cırlamaya dönüştü. )
Hatta veganlığı savunan arkadaşım, senin çıplak dolaşman gerekiyor, zira üzerine giydiklerinde direkt ya da indirekt savunduğun kuramı örseleyen unsurlar var. Her neyse Evrensel kurallar ve kanunlar ile oynamayın, gülünç durumlara düşmeyin !(Orijinal ve konuya hakim Veganları ki çok azlar bir kenara bırakıyorum )
Tofu mu ? Soya tarlaları için Paraguay ın yarısı yakılmış, ormanları yok edilmiştir.
Peynir mi ? O inekler bütün gün sağaltılmak için gebe bırakılmıştır. (Vegana göre değil biliyorum)
Kaju mu? Fildişi sahilinde kaju uğruna iç savaş çıkmıştır. Örnekler çoğaltılır.
Dolayısıyla denge de ahenk vardır. Onu bozduğunuzda kıyam kaçınılmazdır. Acısız kesim savunulmalıdır. Kurban bayramınızı tekrar tebrik eder güzelliklere vesile olmasını dilerim.
Okuyucuya Dipnot: Backster etkisi parapsikoloji’de bitkisel algılamayı ya da bitkilerdeki psişik algılamayı ifade eden bir terimdir. Bu alanda ilk incelemeleri gerçekleştiren ve bitkilerin de belli ölçülerde paranormal bir duyarlılığa sahip olduğu varsayımını ilk ortaya atan Cleve Backster’a ithafen bitkisel duyarlılık tepkileri onun adıyla adlandırılmıştır.Backster’in yalan makinesinin elektrotlarını bitkilere bağlayarak yaptığı ilk deneylerde, makinenin ibresinin insanların heyecan halleri sırasında çizdiği çizgilere benzer çizgiler çizdiğini saptamıştır. Örneğin bir tehdit veya yaşamsal bir tehlike karşısındaki insan ve bitkinin heyecan halleri esnasında ibre aynı zikzakları çizmekteydi. Ayrıca bir bitki önceden bir yaprağını kesmiş olan insan tekrar kendisine yaklaştığında ibre yine bu zikzakları çizmekteydi; yani bitki o kişinin kendisine yaklaşmakta olduğunu hem hissedebiliyordu, hem de o kişiyi unutmamış olduğunu gösteren bir belleğe sahip olduğunu gösteriyordu.(kynk Wikipedi )
Onur Güven
Kaynaklar
DailyMail. Plants Can Talk, Say Scientists. (21 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 21 Temmuz 2020. Alındığı Yer: DailyMail | Arşiv Bağlantısı
DW. When Plants Say “Ouch”. (21 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 21 Temmuz 2020. Alındığı Yer: DW | Arşiv Bağlantısı Beckster (Wikipedia)
beslenme konusunda doğru cevap meyvecillik. meyve yemek şiddet barındırmaz, çünkü bitkiler meyveleri yenilmesi için üretirler. böylelikle çekirdeklerini uzaklara ulaştırabilir ve çoğalabilirler. öte yandan sanılanın aksine, veganlık aslında bir beslenme türü değildir. bir hayvan hakları hareketidir. beslenmenin dışında kalan hayvansal ürünlerin tüketimini de kapsar. ağzı, yüzü, duyguları, girift bir sinir sistemi olan canlıların yapraktan farkı olduğunu da kabul etmek lazım diye düşünüyorum. 🙂 sorgulamalarında başarılar dilerim dostum. ayrıca şunu da şuraya bırakıyorum.. https://ibb.co/5vd1J9k