Site icon Onur Güven

OKÜLT ASTROLOJİDE OBEZİTE

Çağımızın en büyük hastalıklarından sayılan obezitenin kök duyguları arasında güç veya güvenlik sorunları , sevdiği kişi tarafından ihmal edilme , yok farzedilme, fiziksel ve duygusal beklentilerin ( dokunulma , güzel ve ruhu besleyen sözlerin söylenmesi gibi) karşılanamaması , cinsel enerjinin sağlıklı bir şekilde sağaltılamaması , anneyle ilgili sorunlar , aşırı duyarlılık ve korkular , eril figürler yoluyla deneyimlenen terk edilmişlikler, karmik anlamda geçmiş hayatlarda boğulma, saldırıya uğrama, göç, donarak ölme , hayatta kalma mücadeleleri verilebilir .

Astrolojik açıdan özellikle Ay ve Jüpiter açılarıyla bağlantılıdır .Nitekim Ay boğada, Jüpiter yengeçte yücelir ve bu iki burcun ortak noktası güvence ile birlikte ; yeme , içme , beslenme ile alakalı olmasıdır . Maddi , manevi ihtiyaçları (Ay) doyurulamayan kişiler boğaza ( boğa) ve mideye ( yengeç ) daha çok düşkünleşecek , abartacaktır .( Jüpiter) Ayrıca Jüpiter in birinci evdeki yerleşimi , açılar da uygunsa kiloya , genişleme ve büyümeye neden olacaktır .Transit Jüpiter in birinci evden geçtiği zamanlar ve Güneş / Ay la yaptığı açılar kilo alma zamanlarıdır . Peki bunu nasıl rehabilite edebiliriz derseniz , öncelikle varsa anneyle ilgili çatışmaların çözümlenmesi ya da Ay’ın ifade ettiği maddi manevi ihtiyaçların yeteri kadar karşılanması ve ayrıca kadınlar için annelik , aile kurma, besleme , büyütme fonksiyonlarının gözden geçirilmesi yine bu gezegen ve burçların ifade ettiği tiroid , cinsiyet hormonları , şeker ve insülin direncinin doktorlar tarafından değerlendirilmesi doğru olacaktır .

Ay ,doğum haritamızda mikrokozmik olarak dişil hormonları ve osterojeni temsil etmektedir. Bu hormonun bir özelliği ise vücutta şişkinliğe , ödeme yol açmakta olup kilo alımını tetikler , Jüpiter ise yağ metabolizması ile birlikte herkesin aşina olduğu genişleme ve büyümeyi temsil eder . Her ikisi de birleştiğinde gölge enerjisi ile obezite kaçınılmazdır. Aşağıda vereceğim uygulama sadece obezite için değil , tüm bir beden ve ruh sağlığınız için önemlidir. Yaratıcı nın Ya Hayy Ya Kayyum isimlerinin Güneş saatlerinde minimum 174 kez okunması şifa arketiplerini hayatınıza çekmenizi ve varsa zararlı alışkanlıklarınız, bağımlılıklarınız bunları da aşmanızı sağlayacaktır.

Onur Güven

Exit mobile version