Sosyal Medya

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri;
Pazar: 12:00-20:00
Pazartesi:08:00-21:00
Salı:08:00-21:00
Çarşamba:08:00-21:00
Perşembe:08:00-21:00
Cuma:08:00-21:00
Cumartesi:08:00-21:00

HARİTA OKUMALARINA DAİR

Doğum haritamız transit gezegen tesirlerinden aldığı ışınlar + /- tesirler ile etkilenir. Bilhassa ASC(Yükselen Burç) üzerinden geçen gezegenler , belli tesirleri açığa çıkaracaktır. Burada bunun üstünde durmak istiyorum.
Aynı etkilenme durumu Natal Doğum Haritasında 1.eve yerleşen gezegenler için de geçerlidir ve her birisi belli lipikos * kader lordlarını aktive eder. Kader Lordları ontolojik olarak belli küreye hükmeden ilgili ilahi isme bağlıdır . O isimlerin bileşik enerjilerini açığa çıkartırlar. Gezegen bilhassa ilk 10 ve 20 lik dekanda ise özelliğini çok baskın ve karşı konulmaz olarak ortaya koyacaktır.

Burada önemli olanlardan birisi de ilgili gök cisminin hangi burçta olduğudur. 1.eve yerleşen gök cisimleri hangi burçta ise o burcun doğasını tartışmasız ortaya koyar. Örneğin Natal haritasında Uranüs Başak 1.evde ve Yükseleni Aslan olan birisini ele alalım. Harita sahibi, Uranüs tesirleri ile birlikte keskin olarak Başak burcunun gücünü de aurasında taşıyıp çevresine yansıtacaktır. Ancak Uranüs etkileri onda zaman zaman, fevrilik, isyankarlık, sıradışılık temalarını gösterecek, çevresi tarafından öyle algılanacaktır. Çevresi tarafından anlaşılamadığını hissettiğinde Uranüs ün gölge etkilerini ortaya koyabilecektir. Bu durumlar harita sahibinin bilincinin ne derece gelişmiş olduğu ile de orantılıdır.

Kıstırılan burçlarda , ilgili hayat planlarında(yaşam alanı – evler) bazı daralmış, bloke olmuş ve o burcun karakteristiğini , ifade yeteneğini ortaya koymakta zorlanan durumları gösterecektir. Kıstırılan veya ‘’abluka’’ altına alınan yaşam alanlarında harita sahibi, ilgili ev-aks aralığında oldukça enerji kaybedebilecektir.

Örneğin 1.ve 7.ev aks aralığında kıstırılan yani abluka altında olan bir yaşam alanı varsa, her iki evin ana karakteristiğine ‘’git – gel ‘’ durumları yaşanabilir ve enerji kaybedilebilir. Kıstırılan evlerde gezegenler varsa , bu gezegenler de ilgili ev alanına enerji aktarmaktan yorgun düşebilir ve zaman zaman şarjlanma ihtiyacı hissedebilirler. Örneğin 1. Ve 7. Aks aralığında kıstırılan burçlar var ve bilhassa 1.evde gezegen yerleşimi de varsa , iki ana asc dispozitöründen bahsedilecek ve kişi bu alanı zaman zaman beslemek veyahut şarjlamak durumunda kalabilecektir. Burada bulunan Güneş, Pluto gibi yapılar kişi , egosantrik olmadıkça problem göstermezler ancak fazla da mütevazilik 7.ev aks aralığında sorunlara neden olabilecektir.

Burada dereceler oldukça önemlidir. Her bir derece o burçta mündemiç olan lipikos / kader lordlarına denk gelir ve kişisel gelişimi , ruhsal gelişimi , kendi gücünü büyütüp , desteklemesi için o ilgili derecenin bilinmesi gerekir. Bu, artık olağan tabiriyle karakterinizi keşfedip beslemek, büyütebilmek, kendinizi bulmak, kişiliğinizi keşfetmek ve kendi kimliğinizi ifade etmek için birinci evinize yerleşen gezegen derecenizin burçsal gücünü kullanmanız gerektiği anlamına gelir.
Onur Güven

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Onur Güven sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et